tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Μυλόπουλος: Η Τάφρος 66, παρά τις διαβεβαιώσεις, εξακολουθεί να αποτελεί «υγειονομική βόμβα»!

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση σχετικά με τη συνεχιζόμενη… τριτοκοσμική κατάσταση στην Τάφρο 66 κατέθεσε η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας», απευθυνόμενη προς τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ. Αβραμίδη, αλλά και στους τοπικούς αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας, κ. Καλαϊτζίδη και Πέλλας κ. Τζαμτζή. Η ερώτηση έρχεται ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών δυσοσμίας, ρύπανσης και ψόφιων ψαριών που διαπίστωσε κλιμάκιο της παράταξης που επισκέφτηκε την περιοχή από το Μακροχώρι έως τον Πολυπλάτανο Ημαθίας και μέχρι το Λιποχώρι Πέλλας, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Η παράταξη ζητά να πληροφορηθεί για τα αποτελέσματα των τακτικών ελέγχων που διενεργούν οι Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας στα νερά της Τ66, για τις παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί, για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και τους λόγους που αυτά αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, για τις μονάδες βιολογικών καθαρισμών της περιοχής που φαίνεται να μη λειτουργούν, για τις προβλέψεις σε περίπτωση υπερχείλισης της Τάφρου από πλημμυρικό επεισόδιο και για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει άμεσα η διοίκηση για την αποκατάσταση της ποιότητας των νερών.

Ο επικεφαλής της παράταξης, καθηγητής ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Η Τάφρος 66 έχει μετατραπεί, με ευθύνη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, σε υγειονομική βόμβα.

Ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων από τις γύρω βιομηχανίες και πιθανόν και από τους δήμους, ρυπαίνουν καθημερινά τα νερά της. Και μέσω αυτής και τα υπόγεια νερά που υδρεύουν και αρδεύουν την περιοχή, αλλά και τον ποταμό Αλιάκμονα και εντέλει και τον Θερμαϊκό Κόλπο, στον οποίο τα μολυσμένα νερά καταλήγουν.

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχει κάθε φορά που ερωτάται δικαιολογίες για όλα.

Την καλούμε να πάψει να είναι περιορισμένης ευθύνης για ένα ζήτημα υγειονομικής ασφάλειας των κατοίκων και περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής και να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της. Πριν να είναι αργά...»

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69