Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη ««Πράξεις για τη Μακεδονία» η Άννα Κούτρα
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας με την παράταξη ««Πράξεις για τη Μακεδονία» του Χρήστου Παπαστεργίου είναι η Νηπιαγωγός Άννα Κούτρα.
Ας την γνωρίσουμε καλύτερα…
«Ονομάζομαι Άννα Κούτρα. Γεννήθηκα το 1992 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στη Βέροια όπου και κατοικώ. Είμαι Νηπιαγωγός με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και διαθέτω πιστοποιητικά επιμόρφωσης και παρακολούθησης συνεδρίων σε θέματα που αφορούν το παραμύθι στην εκπαίδευση, το θέατρο στην εκπαίδευση, τα δικαιώματα του παιδιού, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ετερότητα και την εκπαιδευτική ένταξη μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είμαι μέλος της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.α.μ.α), της Ε. Ε. Μ. Ε (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση) και της Ο.Μ.Ε.Π (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής).
Υπήρξα μέλος της χορωδίας «Μονόγραμμα» και είμαι μέλος της χορωδίας ενηλίκων της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας και συμμετείχα σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός αποτελούν βασικές αξίες στη ζωή μου. Πρόσφερα εθελοντική εργασία στο Δημοτικό Ιατρείο και ακολούθως στην Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας (ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας).
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο «Πράξεις για τη Μακεδονία» του Χρ. Παπαστεργίου πηγάζει από τη συνειδητοποίηση ότι η περιφερειακή πολιτική είναι πολύ σημαντική για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας περιοχής. Οι αρμοδιότητες των Περιφερειών εκτείνονται σε πάρα πολλούς τομείς αλλά οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι ούτε για τον τρόπο με τον οποίο οριοθετείται η άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών ούτε για τη σχέση τους με τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές που συνδέονται με την άσκησή τους, ούτε για τους πόρους που διατίθενται για την κάλυψη αυτών των αρμοδιοτήτων ούτε και για πώς κατανέμονται οι πόροι αυτοί. Πολλές φορές υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων Δήμων, Περιφέρειας και κεντρικού Κράτους γεγονός που βολεύει τη στρατηγική της κεντρικής εξουσίας. Τα θετικά τα καρπώνεται η εκάστοτε κυβέρνηση ενώ για τις καταστροφές ευθύνονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Ο πολίτης δέχεται αντιφατικές πληροφορίες και η άσκηση κριτικής γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Για αυτό απαιτείται η ενεργοποίηση όλων μας και ιδίως των νέων ώστε η λήψη αποφάσεων για όλα τα ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή μας να υπηρετεί το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και να μη γίνεται ερήμην μας. Η άσκηση εξουσίας πρέπει να γίνεται με διαφάνεια, λογοδοσία και με συμμετοχή των πολιτών», αναφέρει.