tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε 1.244 σχολικές τσάντες για τα «πρωτάκια» των πολύτεκνων οικογενειών της Κεντρικής Μακεδονίας

Σχολικές τσάντες για 1.244 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών της Κεντρικής Μακεδονίας, που από τη Δευτέρα θα αρχίσουν το σχολείο τους στην πρώτη τάξη του Δημοτικού παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία του Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δημήτρη Ασλανίδη, οι τσάντες παραδόθηκαν στους εκπροσώπους των Συλλόγων Πολυτέκνων των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα τις διανείμουν στα «πρωτάκια».

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «οι 1.244 σχολικές τσάντες προορίζονται για τα ‘πρωτάκια’ πολύτεκνων οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να τις στηρίξουμε έστω και συμβολικά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ως Περιφέρεια δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και όπως έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, μέσα σε αυτή την κρίση δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του. Οι τσάντες θα παραληφθούν σήμερα από τους Συλλόγους Πολυτέκνων των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι θα τις διανείμουν άμεσα στα παιδιά. Είναι μια συμβολική πράξη, όχι μόνο για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα επειδή μέσω της στήριξης στην πολύτεκνη οικογένεια περνάμε το μήνυμα ότι υπάρχει λύση στο δημογραφικό, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας, και η απόδειξη είναι οι πολύτεκνες οικογένειες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένη και το επόμενο διάστημα να στηρίξει μέσα από σειρά πρωτοβουλιών τις πολύτεκνες οικογένειες. Η δράση ‘Καλωσορίζουμε τα Πρωτάκια’ υλοποιείται χάρις στη χρηματοδότησή της από ιδιώτες και επιχειρήσεις, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω θερμά».

Ο κ. Ασλανίδης επισήμανε: «σήμερα κάνουμε το πρώτο δώρο στα πρωτάκια των πολύτεκνων οικογενειών της Κεντρικής Μακεδονίας. Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας στις πολύτεκνες οικογένειες. Παράλληλα όμως στηρίζοντας την πολύτεκνη οικογένεια στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο μεγάλο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού μας. Το δημογραφικό, που είναι ένα ζήτημα καίριο για την πατρίδα μας, μέσα από αυτή και τις άλλες δράσεις που προγραμματίζουμε, μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Πολυτέκνων, που παρέλαβαν τις σχολικές τσάντες ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία και συνομίλησαν μαζί του για τα ζητήματα των πολύτεκνων οικογενειών, τονίζοντας πως περιμένουν και το επόμενο διάστημα ανάλογες δράσεις στήριξής τους από την Περιφέρεια, όπως άλλωστε γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69