tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καλαϊτζίδης: «Παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, οι πρωτοβουλίες του Απόστολου Τζιτζικώστα»

Μέσω μιας ακόμη ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει οικονομικά με το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ, τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για κεφάλαιο κίνησης που θα δοθεί στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορονοϊού στα οικονομικά τους.

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση αφορά και επιχειρήσεις της Ημαθίας και για τον σκοπό αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης συμμετείχε σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης του προγράμματος, η Π.Ε. Ημαθίας θα προχωρήσει στην ευρύτερη ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας για όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο πρόγραμμα που θα ενισχύσει σημαντικά και την αγορά της Ημαθίας. Οι πρωτοβουλίες του Απόστολου Τζιτζικώστα, το έργο που σχεδιάζει και υλοποιεί μέσω της Περιφέρειας, είναι παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, για να έχουμε μια ουσιαστική ανάπτυξη και να στηρίζουμε τον κόσμο με πράξεις και όχι μόνο στα λόγια. Τον ευχαριστούμε μια ακόμη φορά που στέκεται στο πλευρό της Ημαθίας και των πολιτών της» αναφέρει σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δράση τέτοιου επιπέδου που υλοποιείται στη χώρα και αφορά στην άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων και της αγοράς της Κεντρικής Μακεδονίας με ρευστότητα και αναμένεται να αποτελέσει πιλότο και για άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας. Η δε ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια είναι συμπληρωματική των δράσεων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού και κυρίως των οριζοντίων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί μέσω του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Ένωσης Μακεδονίας (ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ).

Το χρονικό διάστημα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι από τις 10/09/2020 έως τις 09/10/2020, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παράτασης.

Τα επιχορηγούμενα ποσά θα κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ και θα καταβληθούν κατά το διάστημα από 01/01/2021 έως 31/03/2021.

Δικαιούχοι θα είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κάθε εταιρικής μορφής, αποκλειομένων αυτών του πρωτογενούς τομέα.

Βασικά κριτήρια αξιολόγησης αποτελούν:

  • Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.) έτους 2019
  • Κέρδη προ Φόρων, Τόκων, & Αποσβέσεων (EBITDA/K.E.) έτους 2019
  • Επίπτωση του Covid-19 στον Κύκλο Εργασιών της Επιχείρησης για το διάστημα 01/04/2020 έως 30/06/2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 01/04/2019 έως 30/06/2019

Ο πλήρης οδηγός της δράσης έχει αναρτηθεί μεταξύ άλλων στις ιστοσελίδες της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, του ΕΦΕΠΑΕ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διαύγεια και συγκεκριμένα στις κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://kepa-anem.gr/επιχειρήσεων-που-επλήγησαν-από-τον-covid-19/ 

https://efepae.gr/frontend/articles.php?cid=659&t=Enisxusi-epixeirisewn-pou-epligisan-apoton-Covid-19

http://www.pepkm.gr/ενίσχυση-μικρών-και-πολύ-μικρώ-επιχειρήσεων-που-επλήγησαν-από-τον-covid-19-στην-κεντρικη-μακεδονία/ 

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6Τ7Λ7ΛΛ-Π6

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69