tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επτά νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εγκαθιστά η Περιφέρεια - Ένας στην Βέροια

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωτοπορεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εγκαθιστώντας από ένα σταθμό φόρτισης στην πρωτεύουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας «η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής που υλοποιούμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με τις συγκεκριμένες δράσεις, δίνουμε έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και ενισχύουμε την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την ποιότητα ζωής στην πόλη, την ποιότητα του αέρα και τον περιορισμό του θορύβου. Με τη δημιουργία λοιπόν, επτά νέων Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων συνεχίζουμε σταθερά την επένδυσή μας σε έναν καλύτερο και βιώσιμο αστικό ιστό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Άλλωστε, ο στόχος μας είναι μια πράσινη Κεντρική Μακεδονία, μια Περιφέρεια ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Πράσινη Ανάπτυξη, αλλά και της απόφασης να εκσυγχρονίσει το στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα για τις υπηρεσιακές ανάγκες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλιας και ο εκπρόσωπος της εταιρίας Blink Charging Hellas Γ. Καλαβρουζιώτης υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και επισκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναπτύσσει ένα αξιόπιστο δίκτυο υποδομών που καλύπτει τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο και τους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα δημιουργεί το υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε το σύνολο των επτά Περιφερειακών της Ενοτήτων και των 38 Δήμων να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας για εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) για τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης και επαναφόρτισης Η/Ο ενισχύοντας, στηρίζοντας και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, που θα διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, φιλικές προς τον ηλεκτροκίνητο τουρισμό μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. Με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή, η μεγαλύτερη σε έκταση και δεύτερη σε πληθυσμό Περιφέρεια της Ελλάδας γίνεται αυτόματα κόμβος τουριστικής μετακίνησης για ολόκληρη τη χώρα, αλλά και πόλος έλξης οδηγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματικότητα, την οικονομία, την απασχόληση και την πράσινη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν αρχικά στα παρακάτω σημεία:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΤΙΡΙΟ ΒΙΛΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ - Β. ΟΛΓΑΣ 198
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - Λ. ΣΤΡΑΤΟΥ 72, ΒΕΡΟΙΑ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ – ΕΔΕΣΣΑ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

*Ήδη λειτουργεί φορτιστής στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69