tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Εγκαινιάστηκε η δράση "Imathia Quality" στη ΔΕΘ: Ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της Ημαθίας στην ΔΕΘ

Την Κυριακή το μεσημέρι εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) η δράση Imathia Quality, που στοχεύει στην ανάδειξη της πλούσιας τουριστικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της Ημαθίας. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Γιώργος Μπίκας, και η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης, Αθηνά Αηδονά. Την εκδήλωση συντόνισε η Υπεύθυνη Τουρισμού, Μαρία Ανδρεάδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι δήμαρχοι Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, και Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, ενώ τον Δήμαρχο Βέροιας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Ασλανίδης. Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Γκιουλέκας, οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Πολιτισμού, Χρήστος Μήττας, και Εξωστρέφειας, Μπάνε Πρέλεβιτς, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος, Συρμούλα Τζήμα.

Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε γευσιγνωσία με παραδοσιακούς μεζέδες, που προσέφεραν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, η ΚΟΙΝΣΕΠ Γυναικών "Εκ Φύσεως Φυτειάς", το εστιατόριο «Εκείμερος» από το Νέο Πρόδρομο και ο Σεφ Νίκος Παλαισίδης. Σερβιριζμένα σε μοναστηριακά τραπέζια, πάνω σε ειδικές ξύλινες κατασκευές, τα εδέσματα περιλάμβαναν ΠΟΠ τυριά της Ημαθίας, μπάμιες τουρσί, μοσχάρι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνες τηγανιτές, κεφτεδάκια με κουρκούτι, τραχανόπιτα, χυλοπίτες, πίτα με πιπεριά, μαρμελάδα με πιπεριά, ποντιακούς μεζέδες και ντολμαδάκια. Τα γευστικά αυτά εδέσματα συνοδεύτηκαν από το φημισμένο ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας (συνεταιρισμός VAENI).

Ως επιδόρπιο, οι επισκέπτες απόλαυσαν το παραδοσιακό ρεβανί Βεροίας, προσφορά του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βεροίας, καθώς και παγωτό από την τοπική επιχείρηση Plazza Μαυρίδης.

Η δράση Imathia Quality θα συνεχιστεί για εννέα ημέρες, κατά τις οποίες η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και οι Δήμοι Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας θα προβάλουν τις τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές εμπειρίες της περιοχής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα, όπως τσιπουρομεζέδες, βλάχικη πίτα, ρεβανί Βεροίας, καθώς και δημιουργίες με φρούτα της Ημαθίας και ξινόμαυρο κρασί.

Παράλληλα, θα αναβιώσουν τα παραδοσιακά έθιμα των Γενίτσαρων και Μπούλων και των Μωμόγερων, ενώ διάφορα workshops θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να δημιουργήσουν σουβενίρ και να γνωρίσουν τη βυζαντινή τέχνη.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69