Μανταλένα Παπαδοπούλου: "Εντολή για κάθαρση του πολιτικού συστήματος"
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών η υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου σημείωσε: "Ο ελληνικός λαός για μια ακόμη φορά μίλησε και καλά θα κάνει η πολιτική τάξη να τον ακούσει. Το τεράστιο ποσοστό αποχής δείχνει ότι οι Έλληνες, που πληρώνουν τα ελλείμματα αξιοπιστίας αλλά και τα εγκληματικά λάθη των κομμάτων, είναι απογοητευμένοι και γύρισαν την πλάτη στο σύνολο της πολιτικής τάξης την οποία δεν εμπιστεύονται. Η αποχή δεν δηλώνει τόσο απάθεια, ή αδιαφορία, αλλά θα πρέπει να αναγνωσθεί σαν πολιτική στάση παρόλο που στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του λαού, αφού επιτρέπει στο 60% να αποφασίσει για το 40% της πορείας του συνόλου.
Με τη ψήφο τους οι Έλληνες έδωσαν την ευκαιρία στη Κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου να διαχειρισθεί τη κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τον στυγνό εκβιασμό των Βρυξελλών και το 3ο μνημόνιο, ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή και να φθάσει να μην έχει ανάγκη για νέα δανειακή σύμβαση. Η εντολή για κάθαρση του πολιτικού συστήματος, για μάχη ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι σαφής και οφείλει η νέα κυβέρνηση να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα και με σοβαρότητα. Ο Ελληνικός λαός που έδωσε την εντολή, ψήφισε με μισή καρδιά και περιμένει πράξεις και όχι λόγια. Δεν θα δώσει άλλη ευκαιρία και η υπομονή είναι στα όρια. Απώτερος στόχος είναι η Ελλάδα να προετοιμαστεί ώστε με τη λήξη του προγράμματος να μη χρειασθεί νέα συμφωνία και νέα δανεικά.
Συνυπολογίζοντας την εκφορά πολιτικού λόγου, των ιδεολογικών αναφορών και των θέσεων των δυο κομμάτων ο ελληνικός λαός ζήτησε από τη Κυβέρνηση να προσέξει τις βαλλόμενες κοινωνικές τάξεις οι οποίες υπέφεραν από τα 5 χρόνια λιτότητας αλλά ζήτησε και ισχυρή στάση όσον αφορά στα εθνικά μας ζητήματα και στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Άλλωστε αυτό που κρατά ένα έθνος-κράτος ενωμένο και ζωντανό είναι η κοινή ιστορία, τα ήθη-έθιμα, η γλώσσα, η θρησκεία, οι παραδόσεις. Αυτά ακριβώς που επιδιώκει να πλήξει και να ισοπεδώσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων που στοχεύει στην ομογενοποίηση των λαών ώστε να επιβάλλει μια παγκόσμια κυβέρνηση και ήδη γίνεται λόγος στην ΕΕ για μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή στη Κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψουν.
Η ΝΔ παρά τη συσπείρωση που έδειξε δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της αφού ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύθηκε ούτε τη νέα ηγεσία, αν και υπηρεσιακή, δεδομένου του γεγονότος πως δεν καθαρίζει το εσωτερικό της από τα βαρίδια για τα οποία θα έπρεπε να δούμε άρση πολιτικού ασύλου. Ούτε βεβαίως κατόρθωσε να στρέψει σε πιο κεντρώες αντιλήψεις το κόμμα. η ρητορική δεν φθάνει, ο κόσμος καταλαβαίνει. Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους να πανηγυρίζει με το ποσοστό του αλλά με μια πιο προσεκτική ανάγνωση που δεν θέλει μεγάλη φαντασία κανείς διαπιστώνει πως ενώθηκαν τρεις δυνάμεις για να φέρουν αυτό το ποσοστό. και πάλι κατετάγη σε ισχνή πολιτική δύναμη με καμία ελπίδα να ανέβει στο μέλλον και να διεκδικήσει το ρόλο που είχε στο παρελθόν. Οι εξυπηρετήσεις και οι κομματικές ταυτότητες θα το διατηρήσουν για λίγο καιρό ακόμα πριν το καταδικάσουν εντελώς στην αφάνεια.
Ο ελληνικός λαός τιμώρησε τα κόμματα που τον υποτίμησαν σε ουσία αλλά και τη νοημοσύνη του, ειδικά αυτά που δεν είχαν εναλλακτική πρόταση για την επόμενη μέρα και αποτελούν εθνομηδενιστικές επιλογές ή καπήλευσης του πατριωτικού αισθήματος. Έτσι το Ποτάμι στέρεψε. Το ΛΑΕ δεν μπήκε στη Βουλή. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν έπιασε τα ποσοστά που φοβήθηκε ότι θα έχει όταν ο Μιχαλολιάκος εκτός του ότι παραδέχθηκε ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή και άρα δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη συμφωνία-μνημόνιο ανέλαβε και τη πολιτική ευθύνη (ηθική αυτουργία ίσως) για μια δολοφονία. ίσως στο δικαστήριο να χρησιμοποιηθεί και «έξυπνα». οι νομικοί καταλαβαίνουν.
Η Ένωση Κεντρώων ψηφίστηκε και εξασφάλισε την είσοδο στη Βουλή αφού στηρίχθηκε από το σύστημα, μιας και ο Τζήμερος δεν τα κατάφερε και εισέπραξε ψήφο διαμαρτυρίας, ψήφο «πλάκας», ψήφο ενάντια στη διαφθορά από πολίτες που δεν έμαθαν τη στάση του αρχηγού της για τη Γερμανία της Μέρκελ, τον Χριστόδουλο και το ηρωικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.
Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να ευχαριστήσω όσους έτρεξαν μαζί μου τον αγώνα με διάθεση προσφοράς, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτούς που μπαίνουν στην πολιτική για να κερδίσουν κάτι για τους εαυτούς τους, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική μπορεί να έχει και άλλο πρόσωπο. Κατορθώσαμε με τιτάνιο αγώνα να διατηρήσουμε ποσοστό κοντά στο πανελλαδικό ποσοστό του Κινήματος κι αυτό ήταν ένας άθλος πραγματικά. Σε ό, τι με αφορά όπως έκανα κι από τις 25 Ιανουαρίου και μετά, παραμένω παρούσα στον αγώνα για την υπεράσπιση των Ημαθιωτών/ Ημαθιωτισσών και διατηρώ διάθεση αμφίδρομης σχέσης επικοινωνίας".