tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Μιχάλης Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ ως ηγέτιδα δύναμη μιας νέας προοδευτικής παράταξης

Ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησε την Κυριακή ομιλία στη Βέροια, όπου έθεσε τις βάσεις για την πολιτική του πλατφόρμα.

Στην ομιλία του, υπογράμμισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει τη θέση του ως μεγάλη παράταξη που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι στις εξαγγελίες του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) δεν υπήρχαν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι η κοινωνία αναζητά μια νέα πολιτική δύναμη που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Μητσοτάκη κκαιτόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρεπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό του στίγμα, διευκρινίζοντας «με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας ότι οι μονάδες υγείας είναι υποστελεχωμένες και ότι η υγεία πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ενώ τόνισε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αυξημένες εισαγωγές βασικών ειδών διατροφής ενω δεν έχει σχέδιο επιστροφής των νέων που έφέφυγα από το εξωτερικό.

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει πολιτικές που ευνοούν τα καρτέλ στους τομείς των τροφίμων, των καυσίμων, της ενέργειας, των επικοινωνιών, του τραπεζικού συστήματος και της ακτοπλοΐας. Επεσήμανε ότι η οικονομία σήμερα λειτουργεί υπέρ των λίγων και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της αγοράς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Σημαντική ήταν και η αναφορά του στην εξωτερική πολιτική, όπου σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να στείλει μήνυμα ότι δεν παραχωρεί τίποτα και ότι το ΠΑΣΟΚ στέκεται δίπλα στους πολίτες που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για αλλαγές στο σύστημα δικαιοσύνη

Επισης σημειωσε οτι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί μια δημογραφική πολιτική που θα δώσει ελπίδα στους νέους ανθρώπους.

Αναφερόμενος στους συνταξιούχους, υπογράμμισε την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των συντάξεων και την επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο κ. Κατρίνης εκτίμησε ότι μετά τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες στρέφονται και πάλι προς το ΠΑΣΟΚ, επιθυμώντας μια διαφορετική κυβέρνηση που θα λειτουργήσει υπέρ των πολλών.

Τέλος, σχολίασε τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το πολιτικό μέλλον του κόμματος. Αναφέρθηκε σε τρεις λογικές: η πρώτη υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα ευθύνης, μπορεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ αν χρειαστεί. Η δεύτερη υποστηρίζει ότι με τη φθορά της ΝΔ και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επανέλθει στην εξουσία χωρίς σημαντικές αλλαγές. Η τρίτη λογική προτείνει ότι το ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ και να κυβερνήσει.

Ο κ. Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι η υποψηφιότητά του δεν συμβιβάζεται με τη μάχη για τη δεύτερη θέση και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να προσφέρεται ως κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ. Αντίθετα, υποστήριξε ότι η ελπίδα μπορεί να έρθει μέσα από μια μεγάλη προοδευτική παράταξη με βάση το ΠΑΣΟΚ.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69