tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Άννα Διαμαντοπούλου: «Ηγεσία για την ανατροπή και την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ»

Στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε ομιλία στη Βέροια, όπου παρουσίασε τους λόγους που την οδήγησαν να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος, καθώς και τις βασικές πολιτικές θέσεις της.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η υποψήφια πρόεδρος τόνισε ότι η απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα δεν ήταν προγραμματισμένη. Χαρακτήρισε την επιλογή της ως "ανατροπή ζωής", εξηγώντας ότι η σημερινή πολιτική κατάσταση την ώθησε να πάρει αυτή την απόφαση.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε συγκεκριμένα τους λόγους που την οδήγησαν να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ:

Πολιτικές Ανατροπές στην Ευρώπη: Η άνοδος της ακροδεξιάς, η οποία έχει υιοθετήσει κοινωνικά ζητήματα στην ατζέντα της και διασπείρει μίσος, αποτελεί μεγάλη ανησυχία για την υποψήφια πρόεδρο.

Αποδόμηση του Πολιτικού Συστήματος στην Ελλάδα: Με την πτώση της Νέας Δημοκρατίας και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι σε κρίση.

Η Ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ: Η Διαμαντοπούλου θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ, όντας ακόμα συγκροτημένο κόμμα, έχει την ευκαιρία να κάνει την αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Επεσήμανε την απογοήτευση του κόσμου από την κατάρρευση της ΝΔ και υπογράμμισε ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ικανός να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Αναφερόμενη στον εαυτό της, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε την εμπειρία της, σημειώνοντας ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συνεργαστεί με διεθνή ινστιτούτα και έχει καταθέσει πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Τόνισε ότι διαθέτει το απαραίτητο βιογραφικό για να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "στα ίσια", ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμή στην τρέχουσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Ονειρεύομαι ένα κόμμα που θα μπορεί το επόμενο διάστημα να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση κι όχι να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να λέει είναι χάλια ο Μητσοτάκης».

Η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε έμφαση στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της αγροτικής πολιτικής της χώρας, καθώς οι συνεταιρισμοί έχουν αποτύχει και οι αγρότες βρίσκονται τεχνολογικά πίσω στην δεκαετία του 1990. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει τη βιομηχανία της, κάτι που θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας και στη μείωση του χρέους και των εισαγωγών.

Η ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους πρέπει να είναι κεντρικός στόχος για το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την υποψήφια πρόεδρο, η οποία όμως τόνισε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, χρειάζεται μια ισχυρή οικονομία με έμφαση στην παραγωγή. Επίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναδόμησης του ΕΣΥ και της Παιδείας.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την απουσία της τα τελευταία 10 χρόνια, εξήγησε ότι ήταν στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας στο Κεντρικό Συμβούλιο της Σοσιαλδημοκρατίας. Όσον αφορά τη σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διευκρίνισε ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού για τη θέση της Γενικής Γραμματέα του ΟΟΣΑ ήταν μια εθνική αποστολή και όχι μια κυβερνητική θέση.

Κλείνοντας την ομιλία της, κάλεσε τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους, χωρίς όμως να πλήξουν τους υπόλοιπους, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69