BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

dimosioi ipalliloi

Η «χρυσή τομή» βρέθηκε μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και η διαδικασία θα συνεχιστεί στις δημόσιες υπηρεσίες με βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο, τις οποίες ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Το «πράσινο φως» για λύση στο θέμα της αξιολόγησης έδωσαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ για την ποσόστωση του 15% των υπαλλήλων που πρέπει να αξιολογηθεί με χαμηλή βαθμολογία και την ένταση που επικράτησε μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Χαριλάου Τρικούπη.

Προάγγελος της συμβιβαστικής πρότασης, η οποία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αποτέλεσε η χθεσινή δημόσια παρέμβαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία έθεσε ένα πλαίσιο συναντίληψης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Η «χρυσή τομή»

Η πρόταση που στοιχειοθετεί τη «χρυσή τομή» για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει:

Τη διατήρηση της ποσόστωσης για τη βαθμολόγηση των υπαλλήλων έτσι όπως περιγράφεται στον Νόμο 4520/2014 και η οποία προβλέπει την απόδοση βαθμολογίας 9-10 έως και στο 25% των υπαλλήλων μίας οργανικής μονάδας, 7-8 στο 60% των εργαζομένων και από 1-6 στο 15% των υπαλλήλων.

Τη ρητή πρόβλεψη ότι κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

Ο αξιολογητής πρέπει να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα βελτίωσης της απόδοσης του υπαλλήλου, ιδίως για όσους θα εμπίπτουν στην κατηγορία του 15%.

Μεταξύ των προτάσεων που μπορεί να καταθέσει είναι η συμμετοχή του υπαλλήλου σε πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, επιμόρφωση σε άλλο αντικείμενο μέσα από τις δημόσιες δομές διά βίου μάθησης, ατομική καλλιέργεια ορισμένης δεξιότητας, βελτίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, που άπτονται της εργασίας, της συμπεριφοράς κ.ο.κ.

Επίσης μπορεί να εισηγηθεί την προσωρινή αλλαγή αντικειμένου εργασίας, την εκούσια μετακίνηση εντός υπηρεσίας ή μετάταξης σε διαφορετικό κλάδο.

Προϊστάμενοι

Να διευρυνθεί ο επιμερισμός των ποσοστών σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης ή ακόμα και σε επίπεδο δήμου στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μην αδικηθούν υπάλληλοι υψηλών προσόντων σε διοικητικές μονάδες.

Στόχος να δοθεί διακριτική ευχέρεια και η ευελιξία στους προϊσταμένους γενικής διεύθυνσης να προβούν σε επιμερισμό ποσοστών είτε μέχρι το επίπεδο της διεύθυνσης, είτε μέχρι το επίπεδο του τμήματος, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νομικό πλαίσιο προβλέπει ήδη την ποσόστωση σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων.

Το ΠΑΣΟΚ θα οριστικοποιήσει τις προτάσεις του τις επόμενες μέρες και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Οχι σε επιπλέον απολύσεις το 2014

Τη βάσιμη προσδοκία ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον απολύσεις το 2014 εξέφρασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι ο βασικός αριθμός των 6.500 αποχωρήσεων μέχρι τα τέλη του έτους μπορεί να προέλθει από την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος επίορκων υπαλλήλων, τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών που χρησιμοποιήθηκαν για διορισμούς στο Δημόσιο, τον επανέλεγχο της νομιμότητας της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου καθώς και τον συνυπολογισμό των 1.800 εργαζομένων που εργάζονταν με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν με δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα η υφυπουργός πρότεινε για τον μόνιμο μηχανισμό αξιολόγησης που θα διαμορφωθεί στα τέλη του έτους να συσταθεί ένας «οίκος αξιολόγησης» στα διεθνή πρότυπα, ως αυτοτελής μονάδα εντός του Συνηγόρου του Πολίτη. Ο συγκεκριμένος «οίκος» θα αξιολογεί τις δομές και τις υπηρεσιακές μονάδες.

Παρουσίασε τη δική της προσέγγιση για το θέμα των πειθαρχικών διώξεων σε όσους υπαλλήλους αρνηθούν να αξιολογηθούν και πρότεινε ένα σύστημα κινήτρων προκειμένου να διευκολύνεται ο εργαζόμενος που έχει αξιολογηθεί σε περίπτωση μετάταξης ή κατάληψης θέσης ευθύνης.

Τέλος η κ. Χριστοφιλοπούλου κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κινούμενη στη γραμμή του ΠΑΣΟΚ λέγοντας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επιβολή από την τρόικα του ΕΕΤΗΔΕ το 2011 μετά από τις διαπραγματεύσεις της τότε κυβέρνησης. «Ηταν τουλάχιστον ατυχής η δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βενιζέλο και τον φόρο ακινήτων, όταν, τότε, το κόμμα του σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τη χώρα, εν μέσω κρίσης, παρήγαγε προτάσεις στα "Ζάππεια"», σημείωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: Εθνος

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69