tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αντιφασιστικό μήνυμα από την βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου

karasarlidoy patrida

Η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου έκανε την εξής δήλωση: "Την Κυριακή 10 Μαϊου τιμήσαμε τους αγωνιστές πατριώτες της Τοπικής Κοινότητας Πατρίδας που εκτελέστηκαν από τους γερμανούς και τους συνεργάτες τους κατά τη ναζιστική κατοχή του 1944. Μια επέτειος που μας φέρνει μπροστά στο καθήκον της μνήμης και της απότισης τιμής.

Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των λαών ενάντια στον φασισμό. 60 εκατομμύρια τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα στη χώρα μας. Η Ελλάδα με 400.000 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και με κατεστραμμένη κάθε οικονομική δραστηριότητα στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, είναι μια χώρα που πλήρωσε ακριβό τίμημα για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε με βαθύ σεβασμό, όσους και όσες όρθωσαν το ανάστημά τους στο φασιστικό έρεβος, όσους και όσες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς και οι νεότερες γενιές ελεύθεροι. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι η αντιστασιακή δράση των ευρωπαϊκών λαών ανέδειξε μια άλλη Ευρώπη. Μια κοινότητα πάνω από πολιτιστικές, θρησκευτικές και εθνικές διαφορές.

Μια μέρα σαν κι αυτή δεν μπορούμε παρά να θυμόμαστε ότι θα πρέπει επιτέλους να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του λαού μας και της χώρας μας για την απόδοση των οφειλών της Γερμανίας. Και δεν μπορούμε, δυστυχώς, παρά να διαπιστώσουμε ότι το σύνθημα «ποτέ πια πόλεμος - ποτέ πια φασισμός», που σφράγισε την αντιφασιστική νίκη των λαών και τη συντριβή του χιτλερο-φασισμού, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

Η κυβέρνησή μας παλεύει για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού μετώπου. Ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για μία Ευρώπη φιλειρηνική, δημοκρατική, με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας. Διατηρώντας τη μνήμη μας και ενωμένοι μπορούν οι δυνάμεις της ειρήνης να επικρατήσουν".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69