tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

pagkosmios polemos

«...Όταν οι νεκροί μπορούν να γείρουν στο πλευρό τους και να κοιμηθούν δίχως παράπονο, ξέροντας πως δεν πήγε το αίμα τους του κάκου, είναι η Ειρήνη» Γιάννης Ρίτσος

Του Γιώργου Ουρσουζίδη

9 Μαΐου 2015, εβδομήντα χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ελεύθερος κόσμος τιμά τους νεκρούς της φασιστικής και ναζιστικής θηριωδίας.

60 εκατομμύρια θύματα, ανθρώπινη θυσία ενάντια στα φασιστικά- ναζιστικά καθεστώτα και στα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους.
«Ποτέ πια πόλεμος - ποτέ πια φασισμός» το κυρίαρχο σύνθημα στις 9 Μαΐου του 1945, ένα σύνθημα ανακούφισης και μια υπόσχεση για ειρήνη και δημιουργία.

Το τέλος της θηριωδίας, η συντριβή του φασισμού, αφορμή για μια καινούργια αρχή, ένα κοινό όραμα γεννιέται για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών.

Αυτός ο πόλεμος ήταν, σε αντίθεση με τον πρώτο, κυριολεκτικά παγκόσμιος και άφησε το ολέθριο στίγμα του ανεξίτηλο στο μέτωπο του Ειρηνικού, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Η Ελλάδα με 400.000 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και με ισοπεδωμένη κάθε οικονομική δραστηριότητα στη διάρκεια της φασιστο - ναζιστικής κατοχής, είναι μια χώρα που αναλογικά με τον πληθυσμό της πλήρωσε ακριβό τίμημα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Η επανεμφάνιση του νεοναζισμού στην Ευρώπη της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα σε κοινωνίες όπως η ελληνική, αποτελεί φαινόμενο που δεν πρέπει να υποτιμούμε.

Η επέτειος της νίκης κατά του ναζισμού, δεν αποτελεί πολιτική πρακτική κενή περιεχομένου, συμβολική κίνηση χωρίς αποτελέσματα, αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, σ΄ αυτούς που δίδαξαν... πως ζει αιώνια κανείς.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69