tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Γιατί θα πρέπει να πάμε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Τον Αύγουστο του 2023 σε άρθρο μου είχα αναφέρει :Γιατί δεν θα συμμετέχω στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Εξηγούσα  ότι αν  αυτοί που ήταν υπαίτιοι της δημιουργίας προβλημάτων μπορούσαν  να γίνουν λύτες των. Μπορεί  δηλαδή να είσαι μέρος του προβλήματος και αυτόματα να γίνεις και λύτης του; Προφανώς όχι!

Εξέφρασα έντονα την απορία μου και τον προβληματισμό : τι μεσολάβησε από την Κυριακή των εκλογών που στο μήνυμα του ο Τσίπρας ανέλαβε την ευθύνη του , και θα  έθετε στην κρίση των μελών και φίλων του κόμματος τον εαυτό του στις νέες εκλογές για πρόεδρο που προκήρυξε, μέχρι την Πέμπτη που σε έκτακτη παρουσία του στο Ζάππειο ανακοίνωσε την παραίτηση και αποχώρηση του από τις εσωκομματικές διαδικασίες….Και κατέληγα: «…Ακυρώστε την εκλογική διαδικασία . Παραιτηθείτε από τα όργανα του κόμματος , θα είναι η μόνη αξιόλογη προσφορά σας αυτή. Προσπαθήστε να πείσετε τον Τσίπρα να συμμετάσχει στις νέες εκλογές… Αν δεν πεισθεί , να γίνει έκτακτο συνέδριο , να χαραχθεί η στρατηγική να προταθούν νέα άτομα για την προεδρία , τα όργανα ,χωρίς να κουβαλάνε ίντριγκες ,ομαδοποιήσεις , φράξιες του παρελθόντος……».

Και τι αποφάσισαν ;Χωρίς καμία συζήτηση για το τι κόμμα χρειαζόμαστε , για τα αίτια της κατάρρευσης , πως θα γίνει η ανασυγκρότηση ,προχώρησαν σε μία fast track διαδικασία εκλογής νέου προέδρου !!Έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο!!!!Υπήρξε σκοπιμότητα από την τότε πλειοψηφία να τελειώνουμε γρήγορα και να πάρουμε το κόμμα!!Φέρθηκαν και «γαλαντώμα» αφού προσφέρθηκαν να συμπληρώσουν τις υπογραφές που χρειάστηκε να καταθέσει ο Αμερικανόφερτος για να μπορέσει να είναι υποψήφιος.. Χωρίς να ελέγξουν το παρελθόν του , τα γραπτά του 2012 που προέτρεπε σε απολύσεις υιοθετώντας κατά γράμμα τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας , την στήριξη στον Μητσοτάκη στις εκλογές της ΝΔ  και μάλιστα με μακροσκελές άρθρο του εξυμνούσε τις αρετές του , την παρ’ ολίγο υπουργοποίησή  του to 2019 , το πέρασμα από την Goldan Saks , τις δραστηριότητες του στο Δημοκρατικό κόμμα της Αμερικής και άλλα πολλά που θα έπρεπε να ελεγχθούν. Και  από την έρευνα θα διαπίστωναν ότι όχι μόνο δεν θα έπρεπε  να είναι υποψήφιος πρόεδρος αλλά ούτε και απλό μέλος σε ένα κόμμα της αριστεράς. Και ύστερα ήρθε το…. «χάος»! Αυτοπαγιδεύτηκαν  από την σιγουριά και την βεβαιότητα  που είχαν  θεωρώντας δεδομένη την πλειοψηφία. Δείγμα ότι δεν είχαν καμία επαφή με την πραγματικότητα , δεν είχαν αντιληφθεί ότι η βάση θα φερόταν τιμωρητικά για τις ίντριγκες , τις ομαδοποιήσεις , την λειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα που δημιούργησαν  όλο το προηγούμενο διάστημα και  θα στρέφονταν  σε άλλη επιλογή ακόμα και άγνωστη που θα προσδοκούσαν  κάποια ελπίδα. Μετά την ήττα διαλέξανε τον εύκολο δρόμο της φυγής, για να κουνάνε το χέρι και να δίνουν μαθήματα «αριστεροφροσύνης» ,αντί να μείνουν και να δώσουν τη μάχη μέσα στα όργανα. Αυτό είναι λιποταξία , και σωστά τους καταλόγισαν την ρετσινιά της αποστασίας  αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο στο κόμμα  σε  έναν  τυχάρπαστο , νάρκισσο , άνθρωπο που δεν έχει καμία  σχέση με την αριστερά όπως αποδείχθηκε . Τον «πυροβολήσανε» από την αρχή χωρίς να του δοθεί ένας εύλογος χρόνος ανοχής , ώστε επί των πεπραγμένων του να κριθεί. Ποιο το αποτέλεσμα;; Με την φυγοδικία στιγματιστήκανε , τους  γύρισε την πλάτη ο κόσμος όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών , και δώσανε χρόνο και επιχειρήματα να εδραιωθεί στο κόμμα ένας επικίνδυνος πρόεδρος. Μην κουνάτε το χέρι σήμερα…Δεν δικαιωθήκατε …Φέρετε και εσείς σοβαρές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ…

Ας έρθουμε σε αυτούς που έμειναν .Σωστά παρέμειναν και έδιναν τη μάχη μέσα στα όργανα ,έδωσαν την απαραίτητη πίστωση χρόνου όμως τα αντανακλαστικά άργησαν να «λειτουργήσουν» .Ήταν πολλές οι αντιφάσεις του προέδρου ,τα μηνύματα φάνηκαν από  νωρίς  αφού  δεν υπήρχε καμία πολιτική επεξεργασία , πρόγραμμα, παρά μόνο η αυτοπροβολή του .Οι πολιτικές του παρεμβάσεις ήταν αλλοπρόσαλλες ,και κατά καιρούς εξέφραζε απόψεις που διαχρονικά πάλευε η αριστερά όπως  το ΝΑΤΟ είναι ιερή αμυντική συμμαχία , το σλόγκαν της χούντας πατρίς , θρησκεία , οικογένεια , και το ακόμα πιο οδυνηρό μίλησε για μαύρα ταμεία στο κόμμα παλαιότερα  και πολλά άλλα. .Για το τελευταίο η αντίδραση τους ήταν χαλαρή , αντί να πάνε σύσσωμοι στον εισαγγελέα  , και θα βλέπαμε μετά  που θα πήγαινε να κρυφτεί ή αν θα γύριζε από την Αμερική όπου εκτόξευσε αυτήν την προβοκάτσια.

Το σχέδιο του ήταν η μετάλλαξη του κόμματος σε ένα προσωποπαγές στα πρότυπα του Δημοκρατικού Κόμματος της Αμερικής .Δούλεψε μεθοδικά και εξωθεσμικά δημιουργώντας έναν «ιδιωτικό στρατό» πιστών οπαδών του όπως παρουσιάστηκε στο έκτακτο συνέδριο του Φλεβάρη. Η καμπάνα άρχισε να χτυπά με το email που ήθελε να στείλει στα μέλη με την ερώτηση να αλλάξει το κόμμα όνομα και άλλα. Και αυτά κρυφά μακριά από την έγκριση οργάνων.

 Και φτάνουμε στο συνέδριο όπου άρχισαν να ηχούν «σειρήνες»!!Ανεχτήκατε την λοιδορία από έναν τυχάρπαστο ,να κάνει σόου στο ανώτατο κομματικό όργανο ,και από κάτω ένα ανεξέλεγκτο χουλιγκάνικό οπαδικό  σώμα  - που δεν ελέγχθηκε καν αν ήτανε σύνεδροι- να αλαλάζει , να αποθεώνει τον «καίσαρα» και να αποδοκιμάζει όσους διαφωνούσαν. Αυτή η αθλιότητα δεν έχει ξαναγίνει όχι μόνο στα κόμματα της αριστεράς , αλλά ούτε και στα αστικά. Ήταν ντροπή , ασέβεια στους αγωνιστές που έδωσαν και τη ζωή τους για να κρατήσουν ψηλά τις αρχές , τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς..Επιτρέψατε ένα τσούρμο τραμπούκων χουλιγκάνων να αμαυρώσουν μία ιστορία; Και στο «πάλκο» ένας σόουμαν να σας βρίζει , άκουσον – άκουσον - ,γιατί δεν σηκώνεστε όρθιοι και γιατί δεν χειροκροτείτε τον «πρίγκηπα»!!!Για μένα ήταν το σημείο καμπής, το σημείο βρασμού που μάθαμε στην χημεία , και η αρχή να διαχωρίσω την θέση μου από αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, και  την διατύπωσα σε μια σειρά από άρθρα μου .Η ανοχή σας μετά το συνέδριο τροφοδότησε περισσότερο την αλαζονεία του «πρίγκιπα» , απαξίωσε τελείως τα όργανα ,-πρωτοφανές σε προεκλογική περίοδο να μην συνεδριάζουν τα όργανα να χαράζουν την ταχτική - ,και μόνος νοίκιασε κότερα  , λυόμενο , και ..όργωσε την Ελλάδα με τον σύζυγο και την φάρλυ .Έχουμε και το τραγικό αποκορύφωμα να  ανεβάζει στην εξέδρα στο Σύνταγμα στην κεντρική συγκέντρωση τον σύζυγο του με το …λαμπερό κουστούμι !!! ΤΣΙΡΚΟ! Και εσείς τι περιμένατε να ωριμάσουν οι ..υποκειμενικές συνθήκες όπως ευαγγελίζεται το ΚΚΕ;;;Σε όλα τα άρθρα μου στηλίτευα την  δική σας ανοχή που δεν γινήκατε ανάχωμα σ΄αυτήν την κατρακύλα , την γελοιοποίηση ,την απαξίωση που οδηγήθηκε το κόμμα.

Το συνειδητοποιήσατε ότι το κόμμα είναι εξαυλωμένο , με διαλυμένες τις οργανώσεις και το χειρότερο διχασμένη τη βάση ;Ο «στρατός» του πρίγκιπα πυροβολεί κατά ριπάς στα σόσιαλ μίντια βρίζοντας και χυδαιολογώντας όσους δεν δίνουν τα «διαπιστευτήρια» σε αυτόν!!!Είναι τόση η τοξικότητα , το δηλητήριο που ρίχνουν που σε κάνει  να αναρωτιέσαι πως ήταν δυνατόν να ήσουν  με τέτοια άτομα στο ίδιο κόμμα και βέβαια πως μπορείς να συνυπάρξεις μαζί τους στο μέλλον!! Είναι αδύνατον. Το μόνο που μπορεί να γίνει κάποια άτομα που δεν είναι τόσο αφιονισμένα ,δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα  του  και έχουν μια στοιχειώδη πολιτική σκέψη ,προβληματισμό , κάποιους δεσμούς με την αριστερά μπορεί με συζητήσεις , επιχειρήματα  να επανέλθουν .Προφανώς θα πρέπει να αποφύγετε την πόλωση που σίγουρα θα επιδιώξει ο έκπτωτος με τους ταλιμπάν που διαθέτει.

Έστω και την ύστατη ώρα κηρύξετε ένα παν προσκλητήριο για να περισωθεί ότι μπορεί από την καταστροφή που έφερε ο Αμερικανόφερτος. Απευθυνθείτε σε όλο τον κόσμο της αριστεράς  για να σταθεί σταθερός ένας πυλώνας της  και στην πορεία ασχοληθείτε για την ανασύνταξή της , για προγραμματικές επεξεργασίες και συγκλίσεις. Κυρίαρχο ζήτημα σήμερα είναι να «καθαριστεί» το απόστημα που παρεισέφρησε  στο σώμα της αριστεράς με όσο το δυνατόν  λιγότερες απώλειες .Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στο εγχείρημα αυτό και θα αφήσει πληγές μετά  τις 2 Δεκέμβρη .

Η μάχη είναι δύσκολη και πρέπει να δοθεί με όλες τις δυνάμεις.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69