tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

«Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε»: Καθηλωτική μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Άλσους της Βέροιας

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε», δημιουργία των Γιώργου Ανδρέου και Οδυσσέα Ιωάννου, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Άλσους στη Βέροια την Τετάρτη το βράδυ, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η παράσταση, που αποτελεί συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών (ΔΗΠΕΘΕ), σκηνοθετήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέρη Πελτέκη, και κατέφερε να συγκινήσει και να ενθουσιάσει τους θεατές.

Για περίπου δύο ώρες, το κοινό ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, ζώντας ένα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από τις ιστορίες, τις μνήμες και τα τραγούδια των δύο μυθικών γυναικείων μορφών του ελληνικού τραγουδιού, της Μαρίκας Παπαγκίκα και της Μαρίκας Νίνου. Η παράσταση παρουσίασε θεατρικά τη «συνάντηση» αυτών των δύο γυναικών, οι οποίες, αν και δεν συναντήθηκαν ποτέ στην πραγματική ζωή, «ζωντάνεψαν» στη σκηνή, ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού κατά την περίοδο 1920-1960.

Την Μαρίκα Παπαγκίκα ερμήνευσε η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ενώ τη Μαρίκα Νίνου ερμήνευσε η Κορίνα Λεγάκη, μια ταλαντούχα τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς. Η Παναγιώτα Βιτετζάκη υποδύθηκε την κόρη-αφηγήτρια, η οποία συνέδεε τις σκηνές και τις ιστορίες, δίνοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εικόνα των ηρωίδων.

Οι θεατές απόλαυσαν τις καθηλωτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, ενώ η παράσταση κατάφερε να τους μερακλώσει, με το κοινό να κρατάει τον ρυθμό χτυπώντας παλαμάκια και σιγοτραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν. Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν ήταν τα «Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα», «Τα παιδιά της γειτονιάς σου», «Απόψε κάνεις μπαμ», και «Δυο πόρτες έχει η ζωή», τραγούδια που έχουν περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο της ελληνικής μουσικής.

Οι δύο «Μαρίκες» και η αφηγήτρια έφεραν στη σκηνή τις εποχές των σμυρνέικων, των παραδοσιακών, των ρεμπέτικων και των λαϊκών τραγουδιών, αλλά και πρωτότυπα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, δημιουργώντας μια παράσταση που ανέδειξε τις ιστορικές μνήμες και τις μουσικές που σημάδεψαν τον ελληνικό πολιτισμό.

Η παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με το κοινό να αποχωρεί γεμάτο συναισθήματα και αναμνήσεις, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη διαχρονική αξία της ελληνικής μουσικής και θεατρικής παράδοσης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης, Σκηνικά: Δανάη Πανά, Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης, Μουσική Σύνθεση- Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου, Χορογραφίες: Στέλλα Εμίνογλου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Video & graphics: Mike Rafail, Βοηθοί σκηνοθέτη: Λίλη Αδρασκέλα, Εύη Σαρμή.  *Βοηθοί σκηνογράφου, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης: Αλκινόη Μπαλάση, Δέσποινα Παπαδημητρίου. *Βοηθός φωτιστή, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης Τουλίν Οσμάν.

Διανομή: Λίλη Αδρασκέλα (Κλωθώ), Παναγιώτα Βιτετζάκη (Κόρη), Ηρώ Δημητριάδου (Άτροπος), Εύη Σαρμή (Χαρτορίχτρα), Χρύσα Τουμανίδου (Λάχεσις). Έκτακτη αντικατάσταση: Εύη Κουταλιανού

Μουσικοί επί σκηνής:

Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο), Γιώργος Ανδρέου/ Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο), Μαριάνθη Θεμελή (τρομπέτα), Βαγγέλης Καλαμαράς (ντραμς), Χρήστος Μακρής (φλάουτο),  Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), Ζωγράφος Σταυρίδης (ακορντεόν), Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρα), Κωνσταντίνος Σακαρέλης/ Γιώργος Πουλιανίτης (όμποε)

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69