tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διεθνής Συνάντηση Χορωδιών πραγματοποιήθηκε στην Βεργίνα (φωτογραφίες, βίντεο)

Διεθνής συνάντηση χορωδιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο αίθριο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στην Βεργίνα.

Εκατόν πενήντα εξαίρετοι μουσικοί, μαέστροι και μουσικοί από την Ελλάδα και την Ελβετία συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή μουσικής και πολιτισμού, προσφέροντας υψηλού επιπέδου χορωδιακή μουσική, κλασικού και έντεχνου ρεπερτορίου.

Η μουσική βραδιά, που πραγματοποιήθηκε χωρίς μικρόφωνα, με φυσικό ήχο, όπως αρμόζει στον αρχαιολογικό χώρο, είχε ένα άψογο αποτέλεσμα με τους θεατές να διασκεδάζουν και πολλές φορές να τραγουδούν μαζί με τους χορωδούς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας ΑΙΓΕΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Ο Κώστας Εφραιμίδης, μέλος του Συλλόγου ΑΙΓΕΣ, παρουσίασε τα βιογραφικά των συμμετεχόντων χορωδιών και συντόνισε την εκδήλωση.

[ ΚΕΠΑ 0:22-6:45, ΛΙΤΟΧΩΡΟ 6:50-12:29, ΕΛΒΕΤΙΑ 12:30-20:10, ΑΙΓΕΣ - ΒΕΡΟΙΑ 20:13-27:44]

Το πρόγραμμα άνοιξε με ελληνικά και ξένα τραγούδια από διάφορες περιόδους η Μικτή Χορωδία της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Μαέστρος η Δήμητρα Ζησέκα και στο πιάνο συνόδεψε η Βαλεντίνη Φωκά.

Η Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης και Θεόφραστος Σακελλαρίδης» ερμήνευσε ελληνικό ρεπερτόριο. Η παρουσίαση έκλεισε με κομμάτι του Έλληνα συνθέτη Θεόφραστου Σακελλαρίδη με καταγωγή από το Λιτόχωρο, που ερμήνευσαν οι σολίστ Μαρία και Κοσμάς Τσομπανόπουλος. Τον μαέστρο Ευθύμη Μαυρίδη απόψε αναπλήρωσε ο καθηγητής μουσικής και μέλος της χορωδίας Πάτροκλος Παπαγιάννης. Στο πιάνο συνόδεψε η Κατερίνα Ελληνίδου.

Στη συνέχεια η Χορωδία της Ελβετίας Harmonie de Crissier, με ιστορία πάνω από 125 χρόνων, ερμήνευσε τραγούδια και ύμνους Ελβετών συνθετών και συγγραφέων από τον 19ο έως 21 αιώνα. Έκλεισε με το κομμάτι «Αλληλούια» του Καναδού μουσικού Λέοναρντ Κοέν.

Τελευταία εμφανίστηκε η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΙΓΕΣ και η Σχολική Χορωδία Βέροιας που ερμήνευσε ποικίλο πρόγραμμα κι έκλεισε με παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια. Μαέστρος η Ελένη Αναγνώστου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69