tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συναυλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών , που καθιερώθηκε να τιμάται στις 25 Νοεμβρίου κάθε έτους, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε συναυλία στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η συναυλία δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε μια κατάμεστη αίθουσα που θύμισε εποχές προ κορονοϊού.

Οι τρεις συντελεστές της συναυλίας, η Ζωή Μάντζου στο τραγούδι, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης στο πιάνο και ο Πάρης Τσενεκλίδης στο Κοντραμπάσο, μετέφεραν στην σκηνή τις ζωές και τα τραγούδια δύο σπουδαίων καλλιτέχνιδων. Δύο σπουδαίων προσωπικοτήτων, της Billie Holiday και της Σωτηρίας Μπέλλου.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Συρμούλα Τζήμα απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι μόνο μέσω της παιδείας και της εκπαίδευσης θα εξαλείφουν τα φαινόμενα κακοποίησης.

Η συναυλία με τον τίτλο «BILLIE & BELLOU: ΔΥΟ ΖΩΕΣ, ΔΥΟ ΖΑΡΙΕΣ» ήταν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Ισότητας Φύλων σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Δύο καλλιτέχνιδες από δυο άκρες του κόσμου, ζώντας και δημιουργώντας την ίδια περίπου εποχή φτάνουν και ακουμπούν τον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής με ένα παράλληλο τρόπο. Τα κοινά τους πολλά: ασχολούνται και οι δύο με λαϊκές μουσικές, μουσικές που στην αρχή της καριέρας τους είναι περιθωριακές για το “έντεχνο” σύμπαν της μουσικής. Ζουν και οι δύο την άνοδο και την δόξα, από τα αλώνια στα σαλόνια σε 30 χρόνια. Διεκδικούν την αποδοχή της προσωπικότητας τους με κάθε τίμημα, δεν αλλάζουν την ψυχή τους για να πετύχουν αλλά απαιτούν από το σύμπαν να αλλάξει για να τις δεχτεί.

Σε μια αιώνια κόντρα με κάθε στερεότυπο, σε μια λυτρωτική σχέση και οι δυο με την τέχνη τους, τα κορίτσια γίνονται ιδέες. Αισθανόμαστε ένα χρέος να μην αφήσουμε το πνεύμα τους να αλλοτριωθεί μέσα σε ένα εμπορικό παραλήρημα, η Billie και η Μπέλλου δεν χωράνε σε αναβιώσεις. Είναι πάντα παρούσες στις δύσκολες στιγμές, να μας παρηγορούν και να μας παροτρύνουν να σηκώσουμε το κεφάλι και να αντιμετωπίσουμε αυτούς που μας ζητάνε υποταγή.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69