tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άρωμα Κρήτης από τα 'Στρατάκια' στην Εύηχη Πόλη (φωτογραφίες, βίντεο)

Άρωμα Κρήτης έφερε στην Βέροια το "δίδυμο" Γιώργος και Νίκος Στρατάκης. Ήταν η τελευταία συναυλία της πρώτης ημέρας της Εύηχης Πόλης και ίσως η πιο...εκρηκτική. Οι δυο δεξιοτέχνες καλλιτέχνες τραγούδησαν στην Μπαρμπούτα για περισσότερο από τρεις ώρες και έβαλαν "φωτιά" στην παραδοσιακή Βεροιώτικη γειτονιά σηκώνοντας στο πόδι τους πιστούς φίλους τους.

Το κοινό όχι μόνο τραγούδησε μαζί τους αλλά αρκετές φορές σηκώθηκε και χόρεψε χορούς της Κρήτης. Ειδικά τα μέλη του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας, έδωσαν άλλο χρώμα στην βραδιά.

Κατά τα λοιπά, με την λύρα και το λαούτο, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, γέμισαν με μουσική το χώρο, ξεσήκωσαν τον κόσμο εδώ και χρόνια καταθέτοντας με σεβασμό τις δικές τους μουσικές επιλογές, συνθέσεις και απόψεις.

Ένα καταξιωμένο στο είδος του «δίδυμο» με ένα μοναδικό ένστικτο που πηγάζει από μέσα τους και η κάθε τους εμφάνιση αποτελεί ένα δημιουργικό ταξίδι ήχων, λέξεων και συναισθημάτων που δεν είναι ποτέ ίδιο.

Οι μουσικές τους συνθέσεις ξεπερνούν τα σύνορα της κρητικής παράδοσης και οδηγούν σε δρόμους διαφορετικούς, εκεί όπου φυσά ανεμπόδιστα ο καθαρός ορεινός αέρας, ορμώμενοι από τη δημιουργικότητα, την εμπειρία, τη φαντασία αλλά και το πάθος.

Αυτή η δική τους οπτική πάνω στις μουσικές ρίζες της Κρήτης τους έχει αγγίξει τις καρδιές, τόσο των ανθρώπων στο νησί τους όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην επί σκηνής μυσταγωγία, τους συνόδεψαν οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Αλέκος Χατζάκης στο κοντραμπάσο
Μανόλης Στρατάκης στα κρουστά
Γιάννης Κοζυράκης στην κιθάρα
Γιώργος Σαλούστρος στα πνευστά
Πάνος Γεωργακόπουλος στα τύμπανα

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69