tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ιωάννης Στεργιόπουλος, ένας νεαρός Βεροιώτης Πιανίστας και Τσεμπαλίστας

Ο Ιωάννης και ο θαυμαστός κόσμος της μπαρόκ μουσικής μέσα από τα δικά του μάτια...

Ο Ιωάννης Στεργιόπουλος, ο νεαρός Βεροιώτης Πιανίστας και Τσεμπαλίστας μίλησε στον "Πληροφοριοδότη" για τις σπουδές του και πως του κίνησε το ενδιαφέρον αυτή η μουσική.

Ο Ιωάννης Στεργιόπουλος είναι πιανίστας τσεμπαλίστας οργανίστας και βιολονίστας.

Γεννήθηκε στην Βέροια το 2007 και από μικρή ηλικία άρχισε τις μουσικές του σπουδές και πολύ σπάνιο για την ηλικία του άκουγε καθημερινώς μπαρόκ μουσική όπως λέει και ο ίδιος.

"Η μπαρόκ μουσική είναι κάτι το τελείως θεϊκό είναι κάτι παραπάνω από την τελειότητα αν ακούσεις για παράδειγμα τις σουίτες για βιολοντσέλο του Μπαχ θα καταλάβεις ότι μέσα από τον Μπαχ διενεργούσε ο ίδιος ο Θεός...", τόνισε ο Ιωάννης.

stergiopoulos ion 1

Σήμερα ο Ιωάννης Στεργιόπουλος είναι 15 ετών και φοιτά στην τάξη πιάνου της Νατέλας Ιντσουαϊντσε, όπως επίσης σπουδάζει βιολί στην τάξη της Αλεξάνδρας Τσιάρα.

Πριν τέσσερις ημέρες απόκτησε το δίπλωμα του τσέμπαλου από την Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου με δάσκαλο τον κορυφαίο τσεμπαλίστα Pawel Siwczak, καθώς έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκκλησιαστικού οργάνου με τον Ton Koopman και τον Lieve Strobe στην Αμβέρσα.

"Όταν ήμουν μικρός μια φορά άκουσα για πρώτη φορά την όπερα Αγριππίνα του Χαίντελ παρατήρησα έναν πολύ ωραίο ήχο να ξεχωρίζει μέσα στην ορχήστρα που μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό το όργανο ήταν το Τσέμπαλο (το τσέμπαλο είναι ο πρόγονος του σημερινού μας πιάνου και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρων στο μπαρόκ και σε πολύ λίγες περιπτώσεις στον κλασικισμό).

Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνω τα πάντα για αυτό το όργανο να το ακούω σόλο και ειδικότερα τις σουίτες του Χαίντελ για σόλο τσέμπαλο. Δεν ξέρω γιατί αυτός ο υπέροχος νυκτός ήχος που έβγαζε μέρα με την μέρα μου άρεσε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να ψάξω ιστορικές πληροφορίες για την κατασκευή του την δομή του, καθώς και το ρεπερτόριο του.

Εκεί λοιπόν γνώρισα την μουσική του Μπαχ του Χαίντελ και του Κορέλλι. 

Με αποτέλεσμα να μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η μουσική και να ψάχνω μέρα με την μέρα όλο και περισσότερους συνθέτες της εποχής μπαρόκ, όπως για παράδειγμα τον Βιβάλντι και τον Τέλεμαν", μας εκμυστηρεύτηκε ο Ιωάννης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος από την Ελλάδα μόνο τέσσερα άτομα απέκτησαν δίπλωμα Τσέμπαλου (παλαιάς μουσικής) από τη Βασιλική Ακαδημία και ο Ιωάννης είναι ένας από αυτούς.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69