tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

10η Γιορτή Κρασιού – Τσίπουρου – Μούστου στον Τρίλοφο: Μια μοναδική βραδιά γεμάτη παράδοση και γλέντι

Την Κυριακή το βράδυ, στον Τρίλοφο πραγματοποιήθηκε η 10η Γιορτή Κρασιού – Τσίπουρου – Μούστου, ένας θεσμός που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Η εκδήλωση, αφιερωμένη στα τοπικά προϊόντα και στην παράδοση της περιοχής, έφερε για άλλη μια χρονιά τη γιορτή του τρύγου και της οινοπαραγωγής στο επίκεντρο, με τις γειτονιές να μοσχοβολούν από το άρωμα του μούστου και του φρέσκου κρασιού.

Ο Τρίλοφος, γνωστός για την παραγωγή του ξινόμαυρου, ενός από τα πιο χαρακτηριστικά σταφύλια της Μακεδονίας, υποδέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν άφθονο κρασί και τσίπουρο, προσφορά των τοπικών οινοποιών. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να γευτούν την παραδοσιακή μουσταλευριά, που παρασκευάστηκε από τον τοπικό σύλλογο με σταφύλια που χορηγήθηκαν από ντόπιους παραγωγούς.

Η γιορτή ξεκίνησε με το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου, που φέτος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με μια ξεχωριστή εμφάνιση. Οι νεαροί χορευτές, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα, παρουσίασαν το συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη, προκαλώντας ενθουσιασμό και θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Η βραδιά, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς μετά την εμφάνιση των χορευτικών, ανέβηκαν στη σκηνή γνωστοί καλλιτέχνες, δίνοντας το έναυσμα για ένα παραδοσιακό γλέντι που κράτησε μέχρι αργά.

Οι ερμηνείες των Λάμπρου Καρέλα, Γιώργου Σαρρή, Ειρήνης Χαρίδου και Χρήστου Αδαμόπουλου στο τραγούδι και το μπουζούκι, συνοδευόμενοι από τους Θοδωρή Βήττα στα πλήκτρα, Κώστα Φασουλή στα τύμπανα και Δημήτρη Χατζή στο κλαρίνο, δημιούργησαν ένα κλίμα γιορτής και κεφιού. Τα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια συνόδευσαν τον χορό των παρευρισκόμενων, με το κρασί και το τσίπουρο να ρέουν άφθονα, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμη πιο ζεστή και γιορτινή.

Η 10η Γιορτή Κρασιού – Τσίπουρου – Μούστου στον Τρίλοφο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δυναμική της ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, φέρνοντας κοντά τον κόσμο και αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση που συνδέει τους κατοίκους με τη γη και τον τόπο τους.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69