tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη τιμήθηκε ο Ημαθιώτης επαγγελματίας οδηγός (φωτογραφίες, βίντεο)

Τον Ημαθιώτη επαγγελματία οδηγό τίμησε σε ανοιχτή εκδήλωση η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. η εκδήλωση αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατεία Ελιάς στην Βέροια, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους επαγγελματιών αυτοκινητιστών όλων των κλάδων του επαγγέλματος.

Σε αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση τιμήθηκε ο επαγγελματίας οδηγός, ο ηρωικός εργάτης των δρόμων, ο άνθρωπος που αφιερώνει τη ζωή του στο τιμόνι, ο βετεράνος της ζωής.

«Οι οδηγοί ρισκάρουν μέρα νύχτα με κίνδυνο της ζωής τους, αφού τον περισσότερο χρόνο τον περνούν πάνω σε τέσσερις ή δυο τροχούς, ακουμπισμένοι για ώρες στο τιμόνι, με τα μάτια και τα αυτιά ορθάνοιχτα και με την προσοχή τους ανεβασμένη στο ζενίθ. Είναι άνθρωποι που σώζουν ζωές, που ανοίγουν δρόμους, που ανακαλύπτουν καινούριους κόσμους για εμάς. Λειτουργώντας πολλές φορές με πυξίδα το ένστικτο, προλαμβάνουν καταστάσεις και οδηγούν σε επιτυχίες. Αυτή η οικεία και αγαπητή ομάδα είτε είναι οδηγοί φορτηγών, ασθενοφόρων ή θαλάσσιων ταξί, οδηγοί λεωφορείων, μετρό και τραμ, είναι οι ηρωικοί εργάτες των δρόμων. Είναι σκληρά εργαζόμενοι με ένσημα «βαρέα και ανθυγιεινά» και αποτελούν έναν από τους πιο πολύτιμους κρίκους στην αλυσίδα της «ζωής και της επιβίωσης», είπε στην παρουσίαση της η Κωνσταντίνα Παυλίδου.

«Ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος Ημαθιώτης οδηγός που ταξίδεψε στο εξωτερικό ήταν ο Γιάννης Μαρτίκας. Το πρώτο ραδιοταξί στην Ελλάδα ιδρύθηκε στην Βέροια υλοποιώντας μια καινοτόμο και πολύ πρωτοποριακή για την εποχή ιδέα του Ξενοφώντα Καλλιαρίδη, όταν είδε τη χρήση των ραδιοταξί στη Γερμανία. Τα πρώτα λεωφορεία έκαναν τη διαδρομή Νάουσα - Θεσσαλονίκη σε επτά ώρες ενώ κυκλοφορούσαν και τα τετράγωνα ταξί…», ανέφερε η κα Παυλίδου, ενώ όλα αυτά μαζί με μαρτυρίες οδηγών αποτυπώθηκαν σε βίντεο και προβλήθηκαν μετά τους χαιρετισμούς και τις απονομές.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργιος Μουρτζίλας.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις.

Ο Γιώργος Καπετάνος, ο παλαιότερος οδηγός στην Ημαθία, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για λογαριασμό των οδηγών του ΕΚΑΒ.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας - Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς παρέλαβε την πλακέτα για τους πυροσβέστες.

Ο Βασίλης Κοσμίδης, ο γηραιότερος αυτοκινητιστής εν ζωής από τον Κοπανό Ημαθίας παρέλαβε την πλακέτα, εκπροσωπώντας όλους τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών βαρέου τύπου.

Ο Χαραλάμπος Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ημαθίας κ. Συμεωνίδη, ο Παύλος Παυλίδης – ΚΤΕΛΑ αστικών Βέροιας και ο Ευάγγελος Αδαμίδης – ΚΤΕΛ αστικών Νάσουας, παρέλαβαν τις πλακέτες για τους οδηγούς στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες. Επίσης τιμήθηκε και ο παλαιότερος εν ζωή οδηγός ΚΤΕΛ, ο κ. Μπούτσης.

Οι πρόεδροι των Ταξί Βέροιας και Νάουσας κ. Περηφανόπουλος και κ. Θεοδωρακόπουλος παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες για λογαριασμό όλων των οδηγών ταξί. Επίσης τιμήθηκε η οικογένεια του Ξενοφώντα Καλλιαρίδη (δυστυχώς ο ίδιος δεν βρίσκεται πια κοντά μας), για την εφαρμογή του Ραδιοταξί στην Βέροια. Την πλακέτα παρέλαβε ο γιός του Γιώργος Καλλιαρίδης (στην τελετή παραβρέθηκε η σύζυγος του Ξενοφώντα και οι 3 γιοι τους).

Τιμητική πλακέτα αποδόθηκε και στον Σταύρο Ζάχο για την καινοτόμο ιδέα του πολυθέσιου ΤΑΞΙ, που μπορεί να εξυπηρετήσει γκρουπ για την μεταφορά.

Ο βετεράνος οδηγός Κώστας Σταμπουλού, που αφιέρωσε τη ζωή του στο τιμόνι και συνέχισε αναπαλαιώνοντας το παλιό του ταξί κι άλλα οχήματα, παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα.

Ακολούθησε η βράβευση μιας γυναίκας οδηγού, εξ αγχιστείας Βεροιώτισας, καθώς είναι παντρεμένη με Βεροιώτη. Πρόκειται για την Θωμαή Μιτσιούλη η οποία είναι οδηγός βαρέου φορτίου στη Γερμανία, όπου ζει με την οικογένειά της τα τελευταία χρόνια.

Επόμενη πλακέτα απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Απόστολο Εμμανουηλίδη, καθώς επίσης και στον πρώτο Ημαθιώτη ιδιοκτήτη και οδηγό τουριστικού λεωφορείου Δημήτρη Τσέα και στον πρωτοπόρο τουριστικό πράκτορα Δάνο Φιλιππίδη.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Καζαντζίδης εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας, Γιώργο Λαζό, παρέλαβε την πλακέτα, για την συνεισφορά της Λέσχης στην τοπική κοινωνία.

Τέλος βραβεύθηκε η Τροχαία Υπηρεσία που φροντίζει για την τάξη και την ασφαλή οδήγηση. Ο Στέργιος Φώτης, εκπροσωπώντας τον Διοικητή Τροχαίας Βέροιας, Ιωσήφ Παρούτογλου, παρέλαβε το αναμνηστικό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή βίντεο όπου επαγγελματίες οδηγοί μίλησαν για το δύσκολο επάγγελμα του οδηγού κι εξιστόρησαν αναμνήσεις τους από την μακροχρόνια πορεία τους πίσω από το τιμόνι.

Επίσης, στον χώρο λειτούργησε στατική έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων από τους Φίλους Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά μοναδικά οχήματα μεγάλης συναισθηματικής αξίας. 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης ερμήνευσε παλιά αγαπημένα τραγούδια, καθώς επίσης και νέα σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια. Μαζί του ήταν ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και η Βασιλική Στεφάνου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69