tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στη Γιορτή Ρόδων στην Βουλγαρία ο Δήμος Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Στη Γιορτή των Ρόδων στην Βουλγαρία συμμετείχε ο Δήμος Βέροιας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου εκπροσώπησε τον Δήμο μας στην καθιερωμένη Γιορτή των Τριαντάφυλλων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου, στο Καζανλούκ ή Καζανλάκ.

Το Καζανλούκ (το όνομα οφείλεται στα καζάνια, μέσα στα οποία έβραζαν τα ρόδα της κοιλάδας για την παραγωγή αρωμάτων) είναι το κέντρο παραγωγής ροδελαίου της Βουλγαρίας, ένα από τα ευρύτερα αναγνωρίσιμα εθνικά σύμβολα και είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Βέροια από το 2001.

Στην φετινή γιορτή συμμετείχαν λαογραφικά χορευτικά συγκροτήματα από Θράκη, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία κ.α., ενώ καλεσμένοι ήταν εξέχοντα πρόσωπα από διάφορες χώρες. Ο Σύλλογος Ποντιών Μακροχωρίου παρουσίασε ποντιακούς χορούς και αποθεώθηκε από το κοινό. 

Οι εκπρόσωποι των αδελφοποιημένων πόλεων συναντήθηκαν με την Δήμαρχο της Καζανλούκ,  εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη θερμή υποδοχή και την έντονη επιθυμία τους να εμβαθύνουν τις σχέσεις σε διάφορους τομείς. Τέλος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παρέλαση στους δρόμους της πόλης, παρουσίαση χορών, συναυλίες, τελετουργικά σε κήπους με τριανταφυλλιές και άλλες δράσεις.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου αναφέρει:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του «Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου» στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας στις 3 – 5 Ιουνίου 2022.

Το χορευτικό παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς ποντιακούς χορούς με συνοδεία λύρας και νταουλιού στο «Φεστιβάλ των Ρόδων» εκπροσωπώντας την πόλη της Βέροιας.

Το Καζανλάκ (αρχ. Σευθόπολις) είναι το κέντρο παραγωγής ροδέλαιου της Βουλγαρίας. Κάθε χρόνο διοργανώνεται το Φεστιβάλ των Ρόδων στο οποίο συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τις αδελφοποιημένες πόλεις.

Το Καζανλούκ είναι αδελφοποιημένη πόλη με την πόλη της Βέροια από το 2001.

Ο «Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου», θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους χορευτές και μουσικούς που συμμετείχαν στην αποστολή εκπροσωπώντας επάξια τον Ποντιακό Πολιτισμό, τον Δήμο Βέροιας καθώς και όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη του στόχου της αποστολής.

Συμμετείχαν οι χορευτές:

Κυριάκος Παλασίδης (Χοροδιδάσκαλος), Παύλος Παυλίδης, Ειρήνη Τσανακλίδου, Σοφία Νικηφορίδου, Δέσποινα Γεωργιτζίκη, Κοραλία Φιλιππίδου, Μαρία Φιλιππίδου, Σάββας Κρεμλίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος.

Μουσικά όργανα

Ανθή Καλαϊτζίδου (Ποντιακή Λύρα), Χριστίνα Καλαϊτζίδου (Νταούλι)

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69