BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Άνοιξε στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας η έκθεση με εικόνες από την αδελφοποιημένη πόλη Πούσκιν της Ρωσίας

Ο Δήμος Βέροιας και η Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας στο πλαίσιο του εορτασμού της 105ης επετείου για την απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς, φιλοξενούν στο ισόγειο του Δημαρχείου της Βέροιας, εικόνες από την πόλη Πούσκιν της Ρωσίας.

Η έκθεση άνοιξε αμέσως μετά την παρέλαση και την επισκέφθηκαν οι επίσημοι που συμμετείχαν στην δεξίωση που οργάνωσε ο δήμος Βέροιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Απελευθέρωσης. Η έκθεση θα παραμείνει στο ισόγειο του Δημαρχείου έως 26/10 και οι ώρες επίσκεψης της καθημερινά είναι 08.00 – 15.00.  Οι κάτοικοι της Βέροιας και οι επισκέπτες της θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος μιας μακρινής πόλης, η οποία διατηρεί ξεχωριστούς δεσμούς φιλίας με την πόλη μας.

Η έκθεση

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από το φακό δύο φημισμένων Ρώσων φωτογράφων του Haris Z. Shahmamet'ev και του Valeriy Muher. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πόλη αδελφοποιημένη με την πόλη και η συγκεκριμένη δραστηριότητα σκοπό έχει την τόνωση των διμερών σχέσεων και την προώθηση της ελληνορωσικής φιλίας, ευρύτερα.

Τσάρσκογιε Σελό - Πούσκιν

Το Τσάρσκογιε Σελό είναι σύμπλεγμα εξοχικών παλατιών και πάρκων στη ΒΔ Ρωσία. Αποτέλεσε τη βάση της πόλης Πούσκιν, στην οποία υπάγεται σήμερα. Βρίσκεται 24 χιλιόμετρα νότια της Αγίας Πετρούπολης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η ιστορία του Τσάρσκογιε Σελό ξεκίνησε το 1710, όταν η αυτοκράτειρα Αικατερίνη (σύζυγος του Μεγάλου Πέτρου) ίδρυσε την πόλη σε εδάφη που της είχε δωρίσει ο σύζυγός. Το 1724, η Αικατερίνη ανήγειρε τα πρώτα εξοχικά καταλύματα, καθώς και το ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αργότερα η κόρη της Ελισάβετ κάλεσε τον αρχιτέκτονα Βαρθολομαίο Ραστρέλι, ο οποίος ανήγειρε το μπαρόκ παλάτι της Αικατερίνης στη μνήμη της μητέρας της. Η Αικατερίνη έκτισε, επίσης, ένα νέο παλάτι, το νεοκλασικό παλάτι του Αλεξάνδρου, ως γαμήλιο δώρο για τον αγαπημένο της εγγονό Αλέξανδρο. Επίσης, επί Μεγάλης Αικατερίνης προστέθηκαν τεχνητά κανάλια με νερό από τους γειτονικούς ποταμούς και ξεκίνησε η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το 1811 ο Αλέξανδρος, έχοντας γίνει πια αυτοκράτορας, ίδρυσε δίπλα στο Παλάτι της Αικατερίνης το περίφημο Λύκειον για τα τέκνα των ευγενών. Ένας από τους πρώτους αποφοίτους ήταν ο εθνικός ποιητής της Ρωσίας Αλεξάντρ Πούσκιν. Επίσης, το 1837 θεμελιώθηκε στην πόλη η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή της Ρωσίας, που συνέδεε το θέρετρο με την Αγία Πετρούπολη. Μέχρι και το τέλος της μοναρχίας, το Τσάρσκογιε Σελό ήταν ο αγαπημένος τόπος αναψυχής της ρωσικής αριστοκρατίας.

Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση το παλάτι και το πάρκο μετατράπηκαν σε μουσείο και άλλα κτήρια χρησιμοποιήθηκαν για εκπαιδευτικούς και κοινωνικού σκοπούς, ενώ η πόλη μετονομάστηκε σε Ντέτσκογιε Σελό (Παιδικό Χωριό). Μία ακόμα -τελευταία- μετονομασία έγινε το 1937 σε Πούσκιν, τιμώντας τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ποιητή.

{jlex}flickr:72157688079167643{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

meraklis ban

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69