Εγκαινιάστηκε το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής που έχει δημιουργηθεί στον ανακαινισμένο 2ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι τα στελέχη της Βιβλιοθήκης και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Πρόεκιται για έναν χώρο που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει σεμινάρια μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής, να συνδυάσει τη μαγειρική με την τέχνη, τη φιλοσοφία και άλλες επιστήμες, να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε συνταγές του τόπου μας, να πειραματιστούμε, να δημιουργήσουμε.
Ο νέος χώρος απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, σε αρχάριους και επαγγελματίες.
Εκ μέρους της Βιβλιοθήκης, ο Ασπασία Τασιοπούλου τόνισε ότι η μεταφερόμενη κουζίνα σχεδιάστηκε από τον κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι ο νέος χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί ως εξής:
- Να κληθούν γνωστοί σεφ για σεμινάρια στην Βέροια
- Να κληθούν τοπικοί σεφ και να παρουσιάσουν αγαπημένες συνταγές τους,
- Να κληθούν τοπικές νοικοκυρές οι οποίες θα παρουσιάσουν συνταγές τους που θα καταγραφούν και θα εκδοθεί κάποια στιγμή ένα βιβλίο μαγειρικής με τοπικές συνταγές.
- Να χρησιμοποιηθεί η κουζίνα από νέα παιδιά τα οποία θα δοκιμάσουν τι μπορούν να φτιάξουν
- Να χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Πχ μαθητές να συγκεντρώσουν υλικά (λαχανικά, ζυμαρικά κλπ) και να δημιουργηθεί ένα γεύμα για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου εγκαινίασε το νέο χώρο, παρουσιάζοντας 2 σεμινάρια για παιδιά 8-11 ετών. Στα σεμινάρια θα δόθηκε έμφαση στην ισορροπημένη διατροφή και στη δημιουργία συνταγών με εποχιακά υλικά και τοπικά προϊόντα.