tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Τα Φαναράκια των Ευχών φώτισαν τον ουρανό της Βέροιας – Μεγάλη συμμετοχή και φέτος στη γιορτινή εκδήλωση

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση με τα Φαναράκια των Ευχών στο Εργοχώρι της Βέροιας, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εργοχωρίου, δημιουργώντας μια ζεστή, εορταστική και βαθιά ανθρώπινη ατμόσφαιρα, παρά το τσουχτερό κρύο.

Από νωρίς, ο χώρος γέμισε με χαρούμενα πρόσωπα και ανθρώπους κάθε ηλικίας. Γονείς με μικρά παιδιά, παρέες νέων αλλά και μεγαλύτεροι, όλοι συναντήθηκαν γύρω από τη μεγάλη φωτιά που άναψε στο κέντρο της εκδήλωσης, ζεσταίνοντας όχι μόνο την ατμόσφαιρα, αλλά και τις καρδιές όσων παρευρέθηκαν.

Λίγο πριν την κορύφωση της βραδιάς, όταν δεκάδες φαναράκια φωτίστηκαν και υψώθηκαν στον ουρανό μεταφέροντας σιωπηλές ευχές, προηγήθηκε η εμφάνιση της Χορωδίας του Συλλόγου. Μαθητές από το δημοτικό έως και την πρώτη γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Παναγιώτας Πασχούλα και Μαρίας Μακριδάκη, «ζέσταναν» το κοινό ψάλλοντας κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας – την Κρήτη, τη Χίο, την Ικαρία και την Κεφαλονιά. Στην κιθάρα συνόδευσε ο Βαγγέλης Τσίπης και στη λύρα ο Γιώργος Βουδούρης, προσθέτοντας παραδοσιακές νότες σε μια ήδη κατανυκτική στιγμή.

Η συνέχεια ανήκε στα φαναράκια των ευχών, που άναψαν ένα-ένα και ανέβηκαν ψηλά, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και μια αίσθηση συλλογικής προσδοκίας. Για πρώτη φορά φέτος, ο σύλλογος διέθεσε τα φαναράκια με συμβολικό κόστος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους να συμμετάσχουν.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο DJ Βαγγέλης, «ντύνοντας» το σκηνικό με χορευτικές επιλογές, ενώ ο σύλλογος πρόσφερε πίτες, γλυκίσματα και ζεστό κρασί, με τη στήριξη χορηγών. Την επιμέλεια της διακόσμησης του πάγκου ανέλαβε για ακόμη μία χρονιά αφιλοκερδώς η διακοσμήτρια Αθηνά Τζιούρτζια, δίνοντας ξεχωριστό χαρακτήρα στον χώρο.

Παράλληλα, όσοι το επιθυμούσαν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν σουβλάκια και λουκάνικα, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με το φαγητό, ενώ ιδιαίτερη παρουσία είχε και ο πάγκος με παραδοσιακά γλυκά που έστησαν μαμάδες μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκδρομή των παιδιών τους.

Για τους μικρούς επισκέπτες στήθηκαν κούνιες, ενώ μικροπωλητές πρόσφεραν μαλλί της γριάς, ψητό και βραστό καλαμπόκι, μπαλόνια και παιχνίδια, συμπληρώνοντας το γιορτινό σκηνικό.

Παρά το έντονο κρύο, η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, επιβεβαιώνοντας πως τα «Φαναράκια των Ευχών» αποτελούν πλέον μια αγαπημένη συνάντηση για την τοπική κοινωνία, μια βραδιά όπου το φως, η παράδοση και η συλλογικότητα συναντιούνται κάτω από τον χειμωνιάτικο ουρανό της Βέροιας.

View this gallery on Flickr

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69