BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Αρσενίου μνήμη… 50 χρόνια από την κοίμηση του» στη Σκήτη Βεροίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας αφιερωμένης στα 50 χρόνια από την κοίμηση του Μοναχού Αρσένιου Προδρομίτη, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου – Σκήτη Βέροιας, το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.

Η  έκθεση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλέκτη Φωτογραφιών Στέργιου Ζυγουλιάνου.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο οποίος πέρα από τον ενθουσιασμό μου, αναφέρθηκε στο ότι ΟΛΟΙ μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Μονή “ως ένα Άγιο Όρος, έξω από το Άγιο Όρος”

Ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Πορφύριος, μίλησε για την ζωή και το έργο του Μοναχού Αρσενίου στο μοναστήρι, από το 1927 έως και την ημέρα της κοίμησης του, το 1974. Αναφέρθηκε και αυτός στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονή, ζητώντας την συνεργασία όλων των φορέων για την επίλυση τους.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της ΕΦΑ Γεωργία Στρατούλη, οι οποίοι στον λόγου τους αναφέρθηκαν στην διάθεση να βοηθήσουν από την μεριά τους την Μονή,  οι Αντιδήμαρχοι Τσαχουρίδης Αλ. Και Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Ισαακίδης Μάκης, πρόεδροι Συλλόγων και πολλοί φίλοι και πιστοί του Μοναστηριού.

Η Μονή, η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα από τον 14ο αιώνα, είναι ένας χώρος βαθιάς πνευματικότητας και ιστορικής σημασίας για την περιοχή μας.

Η έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε, έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα του Μοναστηριού, προσκαλώντας το κοινό να ενδιαφερθεί για την ανάδειξη και διάσωση του, αλλά και για να προκαλέσει την αντίστοιχη κινητοποίηση σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική, με αρκετούς να εκφράζουν τη διάθεση να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν για την αποκατάσταση της Μονής. Η Μονή Τιμίου Προδρόμου συνεχίζει να αποτελεί φάρο πίστης και πολιτιστικής κληρονομιάς για την περιοχή, και κάθε συμβολή στην προσπάθεια διατήρησής της είναι ζωτικής σημασίας.

Η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό τις επόμενες εβδομάδες, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της Μονής και να συμβάλλουν στην προσπάθεια διάσωσής της.

Την επιμέλεια παρουσίασης της έκθεσης στον χώρο είχε η Γιάννα Πιλιτσίδου.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69