tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Εκδήλωση στη μνήμη του Θεόδωρου Πολυχρονιάδη διοργάνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας

Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας» διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης για τον ιατρό Θεόδωρο Πολυχρονιάδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στον πολυχώρο «ΕΛΙΑ» στη Βέροια.

Μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, εκπρόσωποι του συλλόγου και πολλοί πολίτες τίμησαν την μνήμη του, παρακολουθώντας ένα νοερό ταξίδι στον χρόνο και τον τόπο της ζωής του Θεόδωρου Πολυχρονιάδη. Ο εκλιπών είχε διακριθεί για την ενεργή του συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αναλαμβάνοντας με επιτυχία σημαντικές δράσεις, χάρη στη δημιουργικότητα, την επικοινωνιακή του ικανότητα και τη δυναμική του προσωπικότητα.

Ο πρόεδρος της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας», Γεράσιμος Καλλιγάς, παιδικός φίλος του Θεόδωρου Πολυχρονιάδη, άνοιξε την εκδήλωση με χαιρετισμό και συντόνισε τις ομιλίες που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν πρόσωπα που είχαν στενή συνεργασία με τον Θεόδωρο Πολυχρονιάδη σε διάφορες δράσεις του, όπως:

  • Αναστάσιος Βασιάδης, ιατρός και συγγραφέας

  • Αλέξανδρος Τρομπούκης, υποστράτηγος ε.α. και ιστορικός ερευνητής

  • Κωνσταντίνος Τσιτλακίδης, γεωπόνος και πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας»

  • Δημήτρης Τόλιος, δικηγόρος

  • Φώτης Σιμόπουλος, εκπαιδευτικός, π. πρόεδρος του ‘Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας’ και συγγραφέας

  • Αλέξανδρος Χατζηκώστας, δημοσιογράφος και συγγραφέας

  • Νίκος Μανούδης, συγγραφέας, π. αντιπρόεδρος του ‘Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας’

  • Γιάννης Αβραμίδης, ιατρός και ιδρυτικό μέλος της ‘Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας’

  • Ευγενεία Καβαλλάρη, φιλόλογος και π. Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Ημαθίας

  • Ανθή Καλαφάτη, γιατρός και συγγενής του εκλιπόντος

  • Παύλος Πυρινός, συνταξιούχος λυκειάρχης

Οι ομιλητές μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους από τη συνεργασία και τις κοινές δράσεις με τον Θεόδωρο Πολυχρονιάδη, όπως η ίδρυση των συλλόγων «Φίλοι Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας» και «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας», καθώς και ο αγώνας για την προστασία της παλιάς Μητρόπολης και την επανασύσταση του Ομίλου Θεάτρου και Τεχνών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, πολλοί παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν τις δικές τους αναμνήσεις από τον εκλιπόντα, καθώς ο Θεόδωρος ήταν ένας άνθρωπος που έχαιρε ευρείας αποδοχής και επηρέαζε βαθιά όσους τον γνώριζαν.

Αναλυτικά: 

Ο κ. Αναστάσιος Βασιάδης, με την βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού, διήνυσε γλαφυρά όλη την οικογενειακή διαδρομή, από τον ξεριζωμό των προγόνων του εκλιπόντος από την Βιζύη της  Ανατολικής Θράκης μέχρι τη Βέροια, τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, τις σπουδές, την εγκατάσταση ως γιατρού της πόλης και τη δραστηριοποίησή του στα κοινά.  Οι αναφορές του στα τοπικά ζητήματα ανέδειξαν την μαχητικότητα του ανδρός, που δεν κατέθετε τα όπλα σε οποιαδήποτε δυσκολία, ενώ προσέτρεχε σε κάθε τοπικό πρόβλημα, που κατά καιρούς ανέκυπτε. 

Ο κ. Αλέξανδρος Τρομπούκης, επίσης εκ των ιδρυτών της ΄Κίνησης Ενεργών Πολιτών Βέροιας’, μίλησε για τους κοινούς αγώνες που έδωσαν, ιδίως για την αποκατάσταση του μνημείου της Παλαιάς Μητρόπολης. Ολοκλήρωσε λέγοντας: ‘η αιωνιότητα έχει πάντοτε χώρο για τους ανθρώπους της προσφοράς’. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία τους  για την αναβάθμιση του Τριποτάμου, καθώς ο εκλιπών υπήρξε πρώτος πρόεδρος των ‘Φίλων Τριποτάμου’ και οραματιστής της αναβάθμισής του.

Ο κ. Παύλος Πυρινός μίλησε για την προσφορά του εκλιπόντος και έκανε πρόταση για τη διάσωση του αρχείου του με εξασφαλισμένη δωρεά.

Ο κ. Δημήτρης Τόλιος αναφέρθηκε στον αείμνηστο γιατρό ως ενεργό και συνειδητοποιημένο πολίτη, ενώ αναρωτήθηκε γιατί απουσιάζει η τοπική αυτοδιοίκηση από την εκδήλωση.

Ο κ. Φώτης Σιμόπουλος μίλησε με στιγμιότυπα από την μακρά γνωριμία τους και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον εκλιπόντα.

Ο κ. Αλέκος Χατζηκώστας εστιάστηκε στην ‘Λέσχη Κινηματογράφου’, που ο εκλιπών στήριξε με θέρμη, όπως και άλλες δράσεις στον χώρο του Πολιτισμού και του τοπικού τύπου, καθώς  και την στήριξή του στον συνοικισμό της Κυψέλης για την απόκτηση στέγης για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο κ. Νίκος Μανούδης μίλησε για την επανασύσταση του ‘Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών’  και για τα σπάνια χαρίσματα, που διέθετε, δηλώνοντας  πως ήταν τυχερός που τον γνώρισε.

Ο κ. Γιάννης Αβραμίδης αναφέρθηκε στην γνωριμία τους από τα παιδικά τους χρόνια και στους αγώνες, που έδωσαν μαζί, με αποκορύφωμα αυτόν για την Παλιά Μητρόπολη. Ως συνάδελφοι γιατροί, διέκρινε την μεγάλη αγάπη του για τον άνθρωπο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σύζυγό του κ. Αφρούλα, που τον στήριζε σε κάθε του επιλογή.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69