«Η Αγία Παρασκευή» Λευκαδίων οργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
O Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αγία Παρασκευή» Λευκαδίων, οργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα με συμμετοχή από πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα, στις 28, 29, 30 Ιουλίου 2017.
Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: "Επιθυμούμε η διοργάνωση αυτή να τελέσει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.
Ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση αυτού του εγχειρήματος έχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων της οποίας ο σύλλογος μας είναι από τα ιδρυτικά μέλη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοια εκδήλωση και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα στεφτεί και αυτή με μεγάλη επιτυχία. Στην τελευταία διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος, είχαμε τη συμμετοχή δέκα (10) πολιτιστικών συλλόγων με 25-30 χορευτές έκαστος και σημειώθηκε ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός επισκεπτών που πλησίαζε τους 2000 στο σύνολο των τριών ημερών.
Στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι η διεύρυνση της συμμετοχής εκπροσώπων και χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα. Η προβολή και η ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας είναι ο πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου μας. Μέσα από την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής, στόχος είναι και η ενημέρωση των επισκεπτών όσον αφορά στην αρχαιολογική σημασία της περιοχής μας. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι αναμένεται μια αξιοσημείωτη ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στον τόπο μας κατά τη διάρκεια του τριημέρου, καθώς τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα και οι συνοδοί τους θα διαμένουν στη Νάουσα με την ευγενική χορηγία του Δήμου Νάουσας και της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας.
Αιτήματα υποστήριξης των εκδηλώσεων αυτών θα σταλούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας".
Σκοπός και επιθυμητοί στόχοι του πολιτιστικού ανταμώματος είναι:
- Η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
- Η προβολή και ανάδειξη του τόπου μας, της περιοχής δηλαδή του κάμπου της Νάουσας, της φυσικής ομορφιάς αλλά και της τόνωσης της τουριστικής κίνησης.
- Η ανάδειξη των αξιόλογων αρχαιολογικών χώρων του κάμπου με ιδιαίτερη έμφαση στη Σχολή Αριστοτέλους, το αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, τους Μακεδονικούς Τάφους των Λευκαδίων.
- Η ανάδειξη και ταυτόχρονη ενημέρωση όσον αφορά στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής με ιδιαίτερη έμφαση στο ροδάκινο της περιοχής και στο σταφύλι με ταυτόχρονες επισκέψεις σε συνεταιριστικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νωπών φρούτων αλλά και εμφιάλωσης κρασιού.
- Η διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Μακεδόνων Ημαθίας, την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων, με την αρωγή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με σκοπό τη συσπείρωση και την παρουσίαση του πολιτιστικού θησαυρού του τόπου μας.