tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

«Το ακέφαλο άγαλμα» του Στάθη Νατσαρίδη παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το βιβλίο του Στάθη Νατσαρίδη με τίτλο «Το Ακέφαλο Άγαλμα», που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, παρουσιάστηκε στη Βέροια.

Η παρουσίαση, που έγινε σε συνεργασία με τον Π.Γ.Σ. «Ο Προμηθέας» Βέροιας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

«Το ακέφαλο άγαλμα» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι το πρώτο πόνημα του συγγραφέα. Πρόκειται για ένα καταιγιστικό αστυνοµικό µυθιστόρηµα, στο οποίο ένας φιλόδοξος αντιήρωας προσπαθεί να επιλύσει µία σειρά αποτρόπαιων φόνων που απειλούν να συγκλονίσουν τα θεµέλια µιας ολόκληρης κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Διονύσης Καρολίδης παρουσίασε στο κοινό το βιογραφικό του συγγραφέα, του εκπαιδευτικού – φυσικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στάθη Νατσαρίδη, που τα τελευταία χρόνια διδάσκει και σε σχολεία της Βέροιας, ενώ παράλληλα συντόνισε την εκδήλωση.

Ο κ. Καρολίδης μιλώντας για το βιβλίο είπε «Είναι ένα καθηλωτικό, καλογραμμένο βιβλίο. Είναι ένα καταιγιστικό αστυνοµικό µυθιστόρηµαπου το απόλαυσα… Μου έκανε εντύπωση ότι είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα. Είναι πολύ καλό… Το βιβλίο έχε μυστήριο, αγωνία, αστείες ατάκες, ερωτικά στοιχεία, ρεαλιστικές εικόνες κτλ. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με ένα απόφθεγμα που ουσιαστικά είναι λόγια ειπωμένα από τους ήρωες του βιβλίου. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε καλύτερα τους πρωταγωνιστές και να ξαναθυμηθούμε τα ονόματα και την ιδιότητά τους πριν συνεχίσουμε την ανάγνωση του κεφαλαίου, αλλά παίρνουμε και πληροφορίες για την ίδια την υπόθεση».

Η φιλόλογος – ηθοποιός και μέλος του πολιτιστικού συλλόγου, Σοφία Γκότση, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.

Για το βιβλίο, κι όχι μόνο, μίλησε ο συγγραφέας του βιβλίου «Είναι ζήτημα χημ-ίου» – χημικός, Βαγγέλης Νάστος.

Ο κ. Νατσός είπε ότι με τον συγγραφέα τους ένωσαν τα βιβλία τους. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στην θέση του ομιλητή σε παρουσίαση βιβλίου και δεν θα το έκανε εάν δεν πίστευε το συγκεκριμένο βιβλίο κι έχει μόνο καλά λόγια να πει γι αυτό.

Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην αστυνομική λογοτεχνία, τους συγγραφείς της συγκεκριμένης κατηγορίας βιβλίων, στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα βιβλίο για να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, και στην αυξητική πορεία που δείχνει τα τελευταία χρόνια η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το βιβλίο είπε «Το βιβλίο έφυγε σαν νερό, αν και ήταν 600 σελίδες, δεν θα αφαιρούσα ούτε μία. Η κάθε σελίδα εξυπηρετεί έναν σκοπό κι όλες μαζί γίνονται μικρά ρυάκια που χύνονται στον κεντρικό ποταμό της πλοκής. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με ένα απόφθεγμα, είναι ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα του συγγραφέα. Γιατί βλέπουμε το όνομα του ήρωα και την ιδιότητα του, χωρίς να χανόμαστε στην ανάγνωση. Το βιβλίο έχει πολλούς πρωταγωνιστές αλλά ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο σκέψης, έκφρασης… Στο βιβλίο δεν υπάρχουν συμπτώσεις και από μηχανής θεοί. Οι ήρωες του βιβλίου είναι συνηθισμένοι που παλεύουν με πληγές, λάθη του παρελθόντος, φοβίες και συναισθηματισμούς. Πρόκειται για ένα σύγχρονο καταιγιστικό μυθιστόρημα. Το διάβαζα κα μου δημιουργούσε διαρκώς εικόνες, δεν θα μου έκανε εντύπωση να δω το συγκεκριμένο βιβλίο ως σενάριο για ταινία στο μέλλον. Εξελίσσεται στην Ελλάδα του σήμερα, με μικρές πινελιές από το χθες. Έχει κλιμακούμενη ένταση, εύστοχες ανατροπές, σοκαριστικές αποκαλύψεις και διαπνέεται από ανθρώπινα συναισθήματα... κρατώντας σε δέσμιο μέχρι την αποκάλυψη της συνταρακτικής αλήθειας στο τέλος του βιβλίου. Οι περιγραφές είναι λιτές, οι χαρακτήρες είναι περίτεχνα χαρτογραφημένοι με αδρές γραμμές και χωρίς ίχνος υπερβολής... οι διάλογοι είναι φυσιολογικοί και η λύση της ιστορίας απολύτως κατανοητή, χωρίς ακρότητες και υπερβολές… Ο συγγραφέας πλέκει ιστορίες, πλέκει παρόν και παρελθόν, φτάνοντας σε ένα φινάλε χωρίς να φαντάζεσαι πως αυτές οι ιστορίες δένουν μεταξύ τους... Με «Το ακέφαλο άγαλμα» ο συγγραφέας έκανε ένα φοβερό ντεμπούτο στον χώρο της συγγραφής…».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο συγγραφέας ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τους συμμετέχοντες στο πάνελ, ενώ συνέχισε μιλώντας για το πρώτο του βιβλίο, που του πήρε δύο χρόνια να ολοκληρωθεί, καθώς εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Ο Στάθης Νατσαρίδης είπε «Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο σαν αυτά που μου αρέσει να διαβάζω. Να έχει γρήγορη, κινηματογραφική πλοκή, ωραίους χαρακτήρες που να μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους και να μην θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου».

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήματα από το κοινό και απάντησε σε ότι αφορούσε το πρώτο του συγγραφικό ταξίδι έως ότου εκδοθεί «Το ακέφαλο άγαλμα». Αναφέρθηκε στην πηγή έμπνευσης της υπόθεσης του βιβλίου, στους ήρωές του, στα στοιχεία της καθημερινότητας που εντάσσει στην πλοκή, εάν ετοιμάζει κάτι αυτό το διάστημα κ.α.

Στο τέλος, ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στη Θεσσαλονίκη, στο µνηµείο του Γρηγορίου Λαµπράκη, ανακαλύπτεται ένα πτώµα. Χωρίς χέρια… Χωρίς κεφάλι… Σε στάση που παραπέµπει σε άγαλµα. Σε ένα Ακέφαλο Άγαλµα.

Γιατί ο δολοφόνος επέλεξε το συγκεκριµένο σηµείο; Σε ποιον ανήκει το πτώµα;

Ο συγγραφέας αστυνοµικών µυθιστορηµάτων Πέτρος Γκινές, έπειτα από ατελέσφορες προσπάθειες της αστυνοµίας, καλείται να συµµετάσχει στις έρευνες. Μόνο που ο ίδιος έχει τα δικά του µυστικά και κίνητρα.

Με φόντο τη Θεσσαλονίκη, τη Θάσο και την Αθήνα, οι βίαιοι φόνοι συνεχίζονται µε ιλιγγιώδη ρυθµό. Πολιτικοί, διασηµότητες, δηµοσιογράφοι και αθώοι πολίτες εµπλέκονται σε ένα ζοφερό κουβάρι µυστικών, διαφθοράς και παρανοµίας, του οποίου η άκρη µοιάζει ανέφικτο να εντοπιστεί…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στάθης Νατσαρίδης γεννήθηκε και µεγάλωσε στην πόλη της Κοζάνης, όπου εξακολουθεί να κατοικεί µαζί µε τη σύζυγό του και τον µικρό γιο τους.

Σπούδασε στο τµήµα Φυσικής του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος δύο µεταπτυχιακών τίτλων, στην Ειδική Αγωγή και στη Ροµποτική (Steam), και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση.

Στον ελεύθερο χρόνο του παρουσιάζει βιβλία στο instagram και στο TikTok, ως @the_greek_librarian, συνδυάζοντας µε αυτόν τον τρόπο δύο αγαπηµένες του ασχολίες, το διάβασµα και τη φωτογραφία.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69