tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το νέο βιβλίο του Βεροιώτη συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου».

Το βιβλίο είναι μια νουβέλα με αστυνομική πλοκή και βασίζεται σε ιστορικά – πολιτικά γεγονότα. Η ιστορία του διαδραματίζεται στην Βέροια, την Θεσσαλονίκη και τον Βόλο, από την δεκαετία του ’70 έως και σήμερα. Οι ήρωες του είναι άνθρωποι της καθημερινότητας.

Ένα έγκλημα, μία απόπειρα δολοφονίας και ένα επίμονο παρελθόν.

Μία δολοφονία αγωνιστή στην περίοδο της δικτατορίας γίνεται όρκος και στάση ζωής, αφορμή έρευνας που διατρέχει τα τελευταία 50 χρόνια της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας, γιατί οι νεκροί δεν συγχωρούν.

Ένα διαρκές κυνήγι της αλήθειας, κρυμμένης με μυστικά και ψέματα, που γίνεται θανάσιμα επικίνδυνη γι' αυτούς που την ψάχνουν.

Μία νουάρ ιστορία, όπου πρόσωπα και καταστάσεις γίνονται αφορμή για σχολιασμούς των χρόνων που πέρασαν, των κυβερνήσεων που άλλαξαν στην Ελλάδα, χωρίς να την αλλάξουν.

Για το βιβλίο μίλησαν, ο οικονομολόγος Γιάννης Τσαναξίδης και ο δικηγόρος Δημήτρης Μπατζιάκας ενώ αποσπάσματα διάβασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χαρά Αξούριστου.

Μιλώντας για το βιβλίο, ο Γιάννης Τσαναξίδης είπε ότι ο συγγραφέας αποδίδει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, θέτει προβληματισμούς, δείχνει δρόμους, δίνει απαντήσεις και παντρεύει την μυθοπλασία με ιστορικά γεγονότα

Ο Δημήτρης Μπατζιάκας τόνισε ότι ο συγγραφέας πολεμάει για τις ιδέες του μέσα από την συγγραφή και πρόσθεσε ότι μέσα από το βιβλίο ξυπνούν μνήμες και βγαίνουν στην επιφάνεια πληγές που δεν έκλεισαν ποτέ.

Ο συγγραφέας εξήγησε στο κοινό ότι επέλεξε την γέφυρα Καραχμέτ της Βέροιας για το εξώφυλλο του βιβλίου για να τιμήσει τον τόπο του. «Αυτό το βιβλίο είναι ένας φόρος τιμής στην συμπλήρωση 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση. Βασίζεται πάνω σε πραγματικά γεγονότα» σχολίασε ο συγγραφέας και πρόσθεσε: «Προσπαθώ μέσα από το βιβλίο να πως αλήθειες απέναντι στον αναθεωρητισμό. Προσπαθώ με τα γραπτά να δώσω φωνή σε αυτούς που δεν έχουν.

View this gallery on Flickr

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69