tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το νέο της μυθιστόρημα παρουσίασε στην Βέροια η Σοφία Βόικου (φωτογραφίες, βίντεο)

Το νέο της μυθιστόρημα «Η ερωμένη του πατέρα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, παρουσίασε στην Βέροια η συγγραφέας Σοφία Βόικου.

Το βραδάκι της Παρασκευής, στον φιλόξενο χώρο του cafe ΕΚΤΟΣ ΧΑΡΤΗ, παρουσία φίλων, συνεργατών και όσων αγαπούν τα βιβλία, η Σοφία Βόικου παρουσίασε το νέο της βιβλίο.

Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, κ. Τασούλα Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στο βιογραφικό της συγγραφέως κι εξέφρασε τις εντυπώσεις που αποκόμισε διαβάζοντάς το.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας μίλησε από καρδιάς για το βιβλίο και για όσα τον άγγιξαν σε αυτό.

«Είναι ένα βιβλίο που με άγγιξε βαθύτατα ως άνθρωπο. Πολλές πλευρές του, σε μια δεύτερη ανάγνωση, σηκώνουν πολύ συζήτηση. Το βιβλίο πατάει σε ένα ιστορικό γεγονός, την δολοφονική επέμβαση- επί 78 μέρες- των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Το φόντο του βιβλίου είναι όχι στην Ελλάδα αλλά στη Γιουγκοσλαβία τις μέρες εκείνες μεταφέροντας την δραματική εικόνα από εκεί αλλά και τον αγώνα-ηρωϊσμό του σέρβικου λαού. Μάλιστα έχω γράψει και ένα διήγημα (βρίσκεται στη νέα μου συλλογή «29 στιγμές») και πραγματικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι επιτέλους γράφτηκε ένα μυθιστόρημα με φόντο τα σημαντικά αυτά γεγονότα. Έτσι για να θυμόμαστε και κυρίως να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα (π.χ πόλεμος στην Ουκρανία). Θεωρώ ότι το βιβλίο έχει αντιπολεμικό χαρακτήρα… Ο τίτλος του βιβλίου είναι προκλητικός, όπου η συγγραφέας αγγίζει ένα ζήτημα ταμπού με καλό και πολύπλευρο τρόπο, χωρίς να καταφεύγει σε μελό. Μακριά από ηθικισμούς περιγράφει μια πραγματικότητα, που ισχύει σε ανθρώπους που κάνουν επικίνδυνα πράγματα, με σοβαρό τρόπο… Το βιβλίο καταπιάνεται με τον έρωτα που έπρεπε να μπει σε κανόνες, να έχει χρονική διάρκεια κλπ. Γενικότερα πρόκειται για μία ιστορία αγάπης με κινηματογραφική γραφή και εξαιρετικές περιγραφές. Σχέσεις αγάπης που δοκιμάζονται, συγκίνηση και ερωτισμός είναι μερικά από τα στοιχεία του βιβλίου που κάνουν την αφήγησή του να ρέει απρόσκοπτα και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη… Κοντά στον έρωτα υπάρχει και ο θάνατος και η διαχείρισή του. Ένα από τα στοιχεία που βάζουν τις πινελιές του είναι η διαφορετική στάση των ηρώων προς το βιολογικό τέλος αλλά και η έννοια της αιωνιότητας που περνά μέσα από τα κρυμμένα γράμματα. Στο έργο αναδεικνύονται έστω και ελλειπτικά και άλλες πλευρές όπως η οικογένεια, οι σχέσεις γονέων – τέκνων, η ζωή στις «καλές οικογένειες» κ.α. Καθώς διαβάζεις την ‘ερωμένη του πατέρα’, γεμίζεις συναισθήματα. Εμένα, μ’ άγγιξε». Κλείνοντας είπε μια φράση μέσα από το βιβλίο: «Κάποια πράγματα είναι πάνω απ’ τις δυνάμεις μας. Και ο έρωτας είναι πάνω από αυτά».

Έπειτα τον λόγο πήρε η συγγραφέας που μίλησε για το συγγραφικό ταξίδι αυτού του βιβλίου που εκτυλίσσεται σε μια πιο σύγχρονη εποχή (συνήθως γράφει βιβλία με ιστορικά γεγονότα πριν τον Παγκόσμιο Πόλεμο). Αναφέρθηκε στα στοιχεία που άντλησε έμπνευση για το συγκεκριμένο βιβλίο, για την ιδέα να το τοποθετήσει χρονικά στους βομβαρδισμούς της Σερβίας, στα ιστορικά γεγονότα της εποχής, στην υπόθεση και τους χαρακτήρες του βιβλίου κ.α. «Έγραψα το βιβλίο με πολύ αγάπη και προσπάθησα να τους κατανοήσω όλους, να τους δικαιολογήσω (ήρωες)», είπε κλείνοντας την ομιλία της.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με συζήτηση με το κοινό, όπου η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήματα γύρω από τα βιβλία της, ενώ στο τέλος υπέγραψε αντίτυπα τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η συγγραφέας παραβρέθηκε στο βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ όπου υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της και συνομίλησε με βιβλιόφιλους. Δείτε παρακάτω την συνέντευξη που παραχώρησε στον Πληροφοριοδότη:

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δυο γυναίκες, δυο μουσικές, δυο χώρες, ένας άντρας. Την άνοιξη του 1999, την ώρα που το Βελιγράδι φλέγεται από τις βόμβες των Αμερικανών και των συμμάχων τους, ο πολεμικός ανταποκριτής Νέστορας Μπενέτος γνωρίζει την εκρηκτική Λίλα. Τη Λίλα, που έχει ζωγραφίσει έναν στόχο στο στήθος της και ξεσηκώνει με τους ήχους της μουσικής της τα πλήθη. Πίσω στη Θεσσαλονίκη, τον περιμένουν οι δυο κόρες του και η γυναίκα του, η διάσημη τσελίστρια Ελισάβετ Λευκαδία. Ο δρόμος όμως φαντάζει δίχως επιστροφή.

Χρόνια αργότερα, την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ, η Άρια ανακαλύπτει τα γεμάτα πάθος γράμματα της ερωμένης του πατέρα της. Θέλει πάση θυσία να γνωρίσει τη γυναίκα που οδήγησε τη μητέρα της στην ψυχική κατάρρευση. Πώς μπορεί όμως ν’αντισταθεί στη σαγήνη της ερωμένης χωρίς να προδώσει τη μνήμη της μητέρας;

Ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τη μητρική αγκαλιά, την ανθρώπινη υπέρβαση και το ερώτημα εάν η αγάπη μοιράζεται στα τρία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ιστορία της Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό των Χωρών της Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Γαλλίας. Από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, διευθύνοντας το δικό της δημιουργικό γραφείο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν συνολικά εννέα μυθιστορήματά της, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 180.000 αντίτυπα.

 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69