tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η συγγραφέας Γλυκερία Γκρέκου στο βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (φωτογραφίες, βίντεο)

Τη συγγραφέα Γλυκερία Γκρέκου υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο.

Σε μια ζεστή γωνιά του βιβλιοπωλείου, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι των βιβλίων, απόλαυσαν την αφήγηση του νέου παραμυθιού της συγγραφέως, με τίτλο  «Χριστούγεννα με Ντο Ρε Μι, Τζιτζικομέρμηγκες μαζί» που κυκλοφορεί από της εκδόσεις Σαΐτη.

Η συγγραφέας, συνοδευόμενη στο αρμόνιο από τον εκπαιδευτικό – μουσικό Γιώργο Ασλάνη, απέδωσαν με θεατρικό τρόπο το παραμύθι.

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, φορώντας τις χριστουγεννιάτικες στέκες που δώρισε σε όλους η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου κ. Τασούλα Χριστοδούλου, αφού παρακολούθησαν την αφήγηση, συζήτησαν με τη συγγραφέα, και τέλος τους υπέγραψε το νέο της βιβλίο αλλά και παλαιότερα.

Το πρωί η συγγραφέας ήταν καλεσμένη στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας όπου αφηγήθηκε το παραμύθι στους μαθητές του σχολείου.

Στο βίντεο που ακολουθεί η συγγραφέας μιλάει για το παραμύθι της, για το συγγραφικό της έργο και την εμπειρία της από την επίσκεψή της στη Βέροια και το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ο Άι Βασίλης, οι βοηθοί του, άνθρωποι και ζωάκια, ετοιµάζονται για τη µεγάλη γιορτή.

Ένα µυρµήγκι ονειρεύεται το δώρο του. Μία κιθάρα ζητάει, αφού θέλει να γίνει µουσικός. Ο παππούς του γελάει κάθε φορά που το ακούει. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στο µικρό µυρµήγκι που αποφασίζει να το σκάσει από τη ζεστή φωλιά του…

Κι έτσι αρχίζει η περιπέτεια! Ο µικρός Θέµης θα κινδυνεύσει… Θα καταφέρει να σωθεί και να αποκτήσει αυτό που ονειρεύεται; Τι ρόλο παίζουν οι Τζιτζικάκηδες, οι µουσικοί του καλοκαιριού;

Μια ιστορία για το δικαίωµα να ακολουθούµε το όνειρό µας. Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο που µας αφηγείται πως µαζί οι γιορτές έχουν πολλή χαρά και το µοίρασµα ακόµα περισσότερη!

Για παιδιά από 5 ετών. 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΚΡΕΚΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβάδι Ολύμπου όπου και τελείωσε το λύκειο. Σπούδασε παιδαγωγικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ, στον τομέα της ειδικής αγωγής. Eίναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο της Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ τιμήθηκε με το βραβείο "Αναγνώστης" 2014 στην κατηγορία του λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69