tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε η νέα συλλογή διηγημάτων "Σταγόνες" του Ναουσαίου Γιώργου Κασαπίδη

''Πάντα θα υπάρχουνε ρουφκιάνοι και καλοθελητές, για να γράφεται η ιστορία της Ελλάδας μαύρη."

Είκοσι οκτώ μικρές ιστορίες συναπαρτίζουν τη νέα συλλογή διηγημάτων ''Σταγόνες''. Ιστορίες που αφορούν ανθρώπους και στιγμές από τις ζωές τους, αξιομνημόνευτες είτε επειδή ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είτε ακριβώς επειδή τις περιγράφουν επιγραμματικά μέσα στη φυσιολογικότητά τους. Ιστορίες στις οποίες η φαντασία του συγγραφέα πλέκεται με τις μνήμες, τις διηγήσεις και τις εμπειρίες του από τη ζωή του στη Νάουσα, προκειμένου να μας δοθεί ένα πολύχρωμο και πολυεπίπεδο σύνολο. Ένα σύνολο όπου υμνείται ο Άνθρωπος, με όλες τις πτυχές και τις αντιφάσεις που διέπουν τον βίο του.

Ο βραβευμένος Ναουσαίος συγγραφέας Γιώργος Κασαπίδης, στο τρίτο του συγγραφικό εγχείρημα, μας παραδίδει μια συλλογή διηγημάτων γεμάτη φρεσκάδα, με έντονο το στοιχείο της νοσταλγίας, σαν τα κυριακάτικα γλυκά των οικογενειακών μας τραπεζιών.

Μικρές ιστορίες του έρωτα, του χρόνου, του θανάτου

Είκοσι οκτώ σταγόνες
στάζουνε έρωτες, αγάπες, χρόνους, θανάτους
Είκοσι οκτώ σταγόνες
Πότε σάρκες και πότε αερικά
Μια οξυγόνο κι άλλες φορές µαζούτ
Είκοσι οκτώ σταγόνες
Θα σε δροσέψουν, θα σε κάψουν… Τόσο!
Κι όταν θα µαζευτούνε όλες µαζί
γι’ άλλους  θα γίνουν θάλασσες,
γι’ άλλους ποτάµια, πυρκαγιές
Είκοσι οκτώ σταγόνες στάζουνε, και πόσο θα βραχείς;

Ο άνθρωπος πίσω, µέσα, δίπλα, παράλληλα µε τον χρόνο, τον θάνατο, τα πάθη. Βουτηγµένος στις αδυναµίες του, ηλεκτρισµένος και γυµνός µπροστά µας. Ως µικρός ήρωας, µα και ως αρνητικός πρωταγωνιστής. Σαν µπουκιά και σαν αντίδωρο. Κραυγή, και δυο φορές ανάσα. Λαϊκός ποιητής ο λόγος, µα και φονιάς. Τα σύµφωνα ξουράφια, φωνήεντα ιαχές.

Ο άνθρωπος. Κάθε σταγόνα και φωτιά.
Είκοσι οκτώ. Όσο του φεγγαριού ο κύκλος.

kasapidis giorgos

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Θ. Κασαπίδης γεννήθηκε μιαν Άνοιξη στη Νάουσα, σε μια προσφυγογειτονιά που έμπαζε αγάπη. Ζει σε ποιήματα, σε παραμύθια, σε στίχους, σε διηγήματα, σε θεατρικά κείμενα. Μπερδεύει ολημερίς γράμματα, λέξεις, προτάσεις. Έκανε ραδιόφωνο και ζωγραφίζει. Κείμενα του και φωτογραφίες του βλέπουμε τακτικά στο rejected.gr. Κάνει θέατρο από μαθητής και είναι συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας ''Αίρεσις''. Έχει γράψει τα σενάρια και σκηνοθέτησε τα τέσσερα τελευταία τρέιλερ των θεατρικών παραστάσεων για λογαριασμό της ''Αίρεσις''.

Περιοδικά και sites της Νάουσας και της γύρω περιοχής φιλοξένησαν διηγήματά του. Το 2016 εξέδωσε το παραμύθι ''Η Κουκίδα, το Στίγμα κι ο Αέρας'' και το 2018 το ποιητικό παραμύθι ''Το Δέντρο της Αγάπης'' από τις Εκδόσεις Πηγή. Έχει βραβευτεί για το διήγημα του ''...βράδιασε και πού θα μείνω'' σε διαγωνισμό του εκδοτικού οίκου iWrite.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69