tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ψήφισμα με αφορμή το νομοσχέδιο που θα έρθει το επόμενο διάστημα και θα επιτρέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κατέθεσε ως έκτκακτι στο δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Αρχή.

Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας διότι ήδη στην ημερήσια δάταξη  ψήφισμα για το θέμα από την παράταξη Παλουκίδη.

Στο εισηγητικό της παράταξης Βοργιαζίδης αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή το υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προτείνεται να υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το επισυναπτόμενο σχέδιο Ψηφίσματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ.1 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α' 87/7.6.2010): «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο μεταβίβασε σε επιτροπή του».

«Για εμάς άλλα είναι τα μεγάλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η υπογεννητικότητα» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης και πρόσθεσε ότι διαφωνεί με το νόμο που θα επιτρέψει τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ο δήμαρχος είναι πονηρός. Το φέρνει στο παραπέντε για να απορριφθεί το δικό μας ψήφισμα. Προσπαθεί να φιμώσει τους δημοτικούς συμβούλους. Αυτά συμβαίνουν μόνο στις…δημοκρατίες του Κομμουνιστικού Κόμματος» απάντησε ο κ. Παλουκίδης.

Ο κ. Κορωνάς είπε ότι αν το νομοσχέδιο περάσει θα είναι μια βαθιά τομή στο οικογενειακό δίκαιο και πρέπει να αποφανθεί γι αυτό ο νομικός κόσμος. 

Για απαράδεκτη τακτική στα ψηφίσματα κατηγόρησε την δημοτική αρχή ο Παναγιώτης Χατζησάββας.

Το ψήφισμα Παλουκίδη

Αναφορικά με το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη Παλουκίδη, αναφέρει τα εξής:

«Θα έρθει το επόμενο διάστημα προς Ψήφιση στη Βουλή ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα ζήτημα διχαστικό για την ελληνική κοινωνία.
Δεν υπήρχε καμία αναγκαιότητα τούτη τη χρονική στιγμή για τη δημιουργία αυτού του νόμου και αν η ευρωπαϊκή μας υπόσταση υπαγόρευε να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό, η κυβέρνηση θα μπορούσε να το θέσει σε δημοψήφισμα.

Η κοινωνία μας και η οικογένεια δοκιμάζονται στο όνομα της δήθεν προόδου. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας και τους προβληματισμούς μας για ένα τέτοιο νόμο που δυναμιτίζει τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, αγνοεί τις πατροπαράδοτες αξίες της Εκκλησίας μας και φέρνει το κακό πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης στην πατρίδα μας και καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα».

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69