tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Τι κατατέθηκε και τι απαντήθηκε

Τακτική συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την Δευτέρα το απόγευμα. Στην προ ημερησίας συζήτηση, αναδείχθηκαν και αρκετά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δήμου.

Ας δούμε τι τέθηκε και ποιες απαντήσεις δόθηκαν:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι ενώ δόθηκε αύξηση στους υπαλλήλους, δεν δόθηκαν χρήματα στους δήμους για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. «Η ΚΑΠ δεν φτάνει για την μισθοδοσία. Το ίδιο θα πω και για το τέλος ταφής απορριμμάτων. Στερεί χρήματα από άλλες δράσεις. Θα μπορούσε να είναι ένα συμβολικό τίμημα» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο Κώστας Παλουκίδης παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στην αναστύλωση των οθωμανικών κτιρίων δίπλα στην Παλαιά Μητρόπολη λέγοντας ότι ως πρόεδρος του ΤΕΕ συνέστησε μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα και θα παρουσιάσει σύντομα τα συμπεράσματά της. «Πρέπει όλοι μαζί να φροντίσουμε να αποδώσουμε το μνημείο όπως πρέπει» σημείωσε ο κ. Παλουκίδης. «Πρέπει να εφαρμόσουμε την νομοθεσία

Για την παρέμβαση στον Τριπόταμο ο Κώστας Παλουκίδης που είχε ασκοληθεί ως αντιδήμαρχος του κ. Βοργιαζίδη την περασμένη τετραετία είπε ότι με την επανεκλογή της διοίκησης Τζιτζικώστα, παραμένει η δυνατότητα χρηματοδότησης κατά 80% για την μελέτη για το φράγμα στον Τριπόταμο. Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι όταν έγινε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη (σ.σ. Μπίλιας) η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να επιδοτηθεί το έργο της Βέροιας με 4 εκ. ευρώ αλλά μόνο με 400 χιλιάδες ευρώ. «Άρα το ποσοστό χρηματοδότησης είναι 10% κι όχι 80%» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς ρώτησε τον δήμαρχο να υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλίδες να μην εγκατασταθούν κοντά σε υφιστάμενα δημόσια πανεπιστήμια τα ιδιωτικά και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υποδεχθεί η Βέροια ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα αν υπάρχει διαθέσιμο ακίνητο να το φιλοξενήσει.

Ο κ. Κορωνάς ρώτησε ακόμη ποια πολιτική ακολουθεί στο ζήτημα των ανείσπρακτων εσόδων. «Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλειάδης είπε ότι οι κρίσεις των προηγούμενων ετών (covid, ενεργειακή κρίση) δημιούργησαν μια αυξητική τάση και πρόσθεσε ότι δήμος ακολουθεί ότι προβλέπει η νομοθεσία.

Αναφορικά με τα παλαιά δικαστήρια, ο κ. Κορωνάς ρώτησε πότε θα παραδοθεί η μελέτη για τις εργασίες στο κτίριο και γιατί επιλέχθηκε η απευθείας ανάθεση της. Ο κ. Κορωνάς πρότεινε να την αναπροσαρμογή της σύμβασης παραχώρησης στα 50 χρόνια και την λειτουργία εκεί μεταπτυχιακού τμήματος (από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ). Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι η μελέτη ανατέθηκε σε ομάδα μελετητών στην Θεσσαλονίκη, με κριτήριο να πληρώσει χαμηλό τίμημα αλλά και να εξοικονομήσει χρόνο. Αναφορικά με την αξιοποίηση του χώρου ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε ότι «αν υπάρχει κάτι καλύτερο από τα αντικείμενα που αποφασίσαμε να στεγάσουμε, μπορούμε να το συζητήσουμε». Να θυμίσουμε ότι εκεί πρόκειται να στεγαστούν η Αντιδημαρχία Τουρισμού, το Μουσείο Εκπαίδευσης του καθηγητή Τσολάκη και το αρχείο Μοτσιόπουλου. Για την μελέτη, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι 5 μήνες.

Ο κ. Κορωνάς παρατήρησε ακόμη ότι στην οδό Κεντρικής, στο ύψος της παλαιάς Μητρόπολης, στο απέναντι πεζοδρόμιο έχει εγκαταλειφθεί ένα «καρούλι» που καταλαμβάνει τμήμα του πεζοδρομίου και δημιουργεί ζήτημα ασφάλειας για τους πεζούς, με δεδομένο ότι και το απέναντι πεζοδρόμιο είναι κατειλημμένο λόγω εργασιών στα οθωμανικά κτίρια δίπλα στο μνημείο.

Ο Παναγιώτης Χατζησάββας αφού εξέφρασε την στήριξή του στις αγροτικές και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή για την μητέρα ΑμΕΑ που κατηγορεί την διοίκηση για καθυστέρηση στην κατασκευή παιδικής χαράς για ΑμΕΑ. «Η παιδική χαρά για ΑμΕΑ έπρεπε να κατασκευαστεί χθες» σχολίασε ο κ. Χατζησάββας. Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος είπε ο δήμος ακολούθησες όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν για ένα τέτοιο έργο και ότι δεν υπήρξε καμιά καθυστέρηση. «Σήμερα βρισκόμαστε στην υπογραφή των συμβάσεων και τον Ιούνιο πρέπει να τοποθετηθούν τα όργανα» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Άρης Βενιόπουλος είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (σκέπαστρο) γεγονός που κρατά κλειστή κερκίδα του γηπέδου. Απαντώντας ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι μετά τα όσα ακολούθησαν με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, ζητήθηκε στατική επάρκεια στα γήπεδα που έχουν στέγαστρα. Για το γήπεδο της Βέροιας ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι ανατέθηκε σε αρμόδιο γραφείο για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας του στεγάστρου. «Αφιερώσαμε πολλές ώρες για το δημοτικό στάδιο» απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θανάσης Δέλλας και πρόσθεσε: «Το θέμα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και σύντομα θα λυθεί». Ο κ. Τζαφερόπουλος είπε ότι λείπει η βεβαίωση στατικής επάρκειας για να λυθεί το θέμα και ότι η απόκτησή της βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ο Γιώργος Μαλούτας ανέδειξε ζητήματα της Βεργίνας. Είπε ότι δεν υπάρχει χώρος ταφής στο νεκροταφείο και θα πρέπει να γίνουν εκταφές ενώ για τις εργασίες αποχέτευσης, είπε ότι το χαλίκι που χρησιμοποιεί ο εργολάβος για τις τομές δημιουργεί πρόβλημα. Τέλος είπε ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους της Βεργίνας και των Παλατιτσίων. Για την κατάσταση των δρόμων και το χαλίκι που υπάρχει από το έργο της αποχέτευσης, ο κ. Λαζαρίδης ζήτησε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. «Τα νεκροταφεία ελέγχονται από την τοπική κοινότητα. Το οστεοφυλάκιο για την Βεργίνα έγινε. Χρειάζονται μικρές παρεμβάσεις. Θα λυθεί το θέμα» απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος. «Τα μεγάλα έργα θέλουν υπομονή. Το έργο της αποχέτευσης βρίσκεται στο τελείωμά του. Σύντομα ο εργολάβος θα αρχίσει τις ασφαλτοστρώσεις» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάνης.

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης ρώτησε γιατί στο νέο βιολογικό που θα κατασκευαστεί στην ενότητα Δοβρά, δεν χρησιμοποιείται η μέθοδος που ακολουθείται στην βιολογικό της Βέροιας. Επίσης κατήγγειλε ότι τα προβλήματα στον βιολογικό της Βέροιας παραμένουν. Απαντώντας ο κ. Διαμάντης είπε ότι με βάση των αριθμό των κατοίκων της ενότητας Δοβρά, επιλέχθηκε μια μέθοδος που ενδείκνυται. Για τον βιολογικό της Βέροιας, ο κ. Διαμάντης είπε ότι πρόσφατα επισκέφθηκε ο κ. Θεοδωρίδης τις εγκαταστάσεις και είδε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία.

Ο πρόεδρος του Σελίου Γιώργος Φαρσαρώτος ζήτησε ενημέρωση για την παγία προκαταβολή για να μπορέσει να την κάνει χρήση. «Σκοπός είναι να λειτουργήσει το μέτρο. Θα σας καλέσουμε να σας ενημερώσουμε» απάντησε ο κ Βασιλειάδης. Ο Στέλιος Ασλάνογλου πρόσθεσε την περασμένη περίοδο έγιναν κάποια λάθη και το θέμα «πάγωσε».

Επίσης ο κ. Φαρσαρώτος ζήτησε τακτικές προγραμματισμένες συναντήσεις με τον δήμαρχο για ενημέρωση ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος έκανε αναφορά στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού λέγοντας ότι «Βλέπουμε σπασμωδικές και ακατανόητες ενέργειες με το κλείσιμο των γηπέδων. Όσο δεν αναζητούμε τα πραγματικά αίτια, το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται».

Ο Χρήστος Βοργιάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου με αφορμή τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

Η Πετρούλα Παπαδήνα πρότεινε να διεξάγονται ανοικτές συνελεύσεις στις κοινότητες και δημόσιες διαβουλεύσεις για ζητήματα του δήμου.

Για το πρόγραμμα πρόσληψης συμβασιούχων ηλικίας 55-67 ενημέρωσε το σώμα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος λέγοντας ότι είναι ένα εργαλείο για να ενισχυθεί με προσωπικό ο δήμος. «Θα πρέπει πριν αποφασίσουν να καταθέσουν την αίτηση οι υποψήφιοι εργαζόμενοι να είναι αποφασισμένοι για δουλειά» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι ζητήθηκαν περισσότερα άτομα και ήρθαν λιγότερα.

Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις της αντιδημαρχίας Τουρισμού ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή έκανε ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Ασλανίδης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69