Προειδοποίηση
  • JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&photoset_id=72177720310667891&format=json&media=photos&per_page=900&api_key=34687e927f9fe863ff659978a5128bfa&nojsoncallback=1&extras=date_taken,date_upload,geo,icon_server,last_update,license,machine_tags,media,o_dims,original_format,owner_name,path_alias,tags,url_m,url_o,url_s,url_sq,url_t,views
tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας - Χορούς του Πόντου, των Πιερίων και του Ρουμλουκιού στην πρεμιέρα (βίντεο, φωτογραφίες)

Στον Τριπόταμο άνοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας την Τρίτη το βράδυ. Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας γέμισαν τον χώρο της εκδήλωσης και απόλαυσαν χορούς του Πόντου από τους Συλλόγους Καλλιθέας και Πατρίδας, χορούς των ορεινών Πιερίων από τους Συλλόγους Συκιάς, Σφηκιάς και Δασκίου και χορούς περιοχής Ρουμλουκίου από τον Σύλλογο Παλατιτσίων. 

Τον συντονισμό της βραδιάς είχε ο πρόεδρος της επιτροπής κι αντιδήμαρχος τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης, ενώ στοιχεία για τους συλλόγους έδωσε ο Γιώργος Τσιλογιάννης.

Στο ξεκίνημα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας με ανανεωμένο σχήμα, ταξίδεψε χορευτικά το κοινό στον Πόντο.

Ακολούθησαν τρεις σύλλογοι που μας γύρισαν πίσω στο χρόνο, στα Πιέρια μιας άλλης εποχής. Ο πολιτιστικός σύλλογος "Βάντα" από την Συκιά με έμπειρους χορευτές και χορεύτριες πήρε την σκυτάλη από την Καλλιθέα και ακολούθησαν η "Γκιώνη" από την Σφηκιά με πολυμελές σχήμα και πολλά νέα παιδιά και το "Παλαιόκαστρο" από το Δάσκιο. Η γκάιντα χάιδεψε μελωδικά τα αυτιά του κοινού και τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν τους χορούς των Πιερίων με βαθιές ρίζες στον χρόνο.

Σε ρυθμούς Πόντου μας επέστρεψε ο "Ευστάθιος Χωραφάς" από την Πατρίδα. Με νέα γενιά χορευτών, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από έμπειρους, ο σύλλογος της Πατρίδας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα με νεανική ζωντάνια.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, έκλεισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλατιτιτσίων. Οι χορευτές έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας χορούς του Ρουμλουκιού.

Μετά την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων, οι μουσικοί έπαιξαν για το κοινό, αρχικά ποντιακά και στην συνέχεια παραδοσιακά τραγούδια.

Οι μουσικοί της βραδιάς ήταν:

Νίκος Σιδηρόπουλος, ποντιακή λύρα

Κυριάκος Ξυνόπουλος, νταούλι

Δημήτρης Τσιγγενόπουλος, γκάιντα

Γιώργος Σαλαπασίδης, κλαρίνο

Κώστας Μπατσίλας, τρομπέτα

Στάθης Παρασκευόπουλος, κρουστά

Θωμάς Γρηγορόπουλος, τραγούδι

Παναγιώτης Σάκουλας, λαούτο

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ είναι προγραμματισμένη στην Βέροια, στην πλατεία Ωρολογίου. Θα εμφανιστούν:

Τετάρτη 23 Αυγούστου ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΑΚΤΙΒΑΝ (ΡΟΛΟΙ)
 
1 ΚΕΠΑ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
2 ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
3 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4 ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
5 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
6 Χορευτικό τμήμα Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας
7 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ
8 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

{gallery}https://www.flickr.com/photos/132226078@N08/albums/72177720310667891{/gallery}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69