tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας: Κυριάρχησαν τα Μικρασιάτικα και τα Νησιώτικα την δεύτερη ημέρα (φωτογραφίες, βίντεο)

Συνεχίστηκε στην Βέροια το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου, με το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας. Οι χορευτές των επτά συγκροτημάτων που εμφανίστηκαν μας ταξίδεψαν σε διάφορες περιοχές με το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμά τους. Η πλατεία γέμισε και ο κόσμος απόλαυσε το θέαμα και χειροκρότησε θερμά τους χορευτές.

Η αυλαία της βραδιάς άνοιξε με το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ. Με πολυμελές τμήμα, η ΚΕΠΑ παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας. Οι χορευτές με χαμογελαστά και φωτεινά πρόσωπα, κατάλληλη ενδυμασία (λες και ήταν βγαλμένοι από σήριαλ εποχής), παρουσίασαν στο κοινό πώς διασκέδαζαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μια άλλη εποχή.

Χορούς της Μικράς Ασίας χόρεψε και ο Πολιτιστικής Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας. Με παλιούς και νέους χορευτές στο σχήμα ταξίδεψαν το κοινό σε μια άλλη εποχή.

Χορούς της Θρακικής παράδοσης παρουσίασε η Θρακική Εστία Βέροιας. Με σχήμα παλιών και νέων χορευτών, με τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών να εκπέμπουν λάμψη και ζωντάνια, ο κόσμος ξεσηκώθηκε από το θέαμα και χειροκρότησε θερμά.

Νησιώτικο πρόγραμμα παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας. Το σχήμα παρουσίασε χορούς από την Λέρο, Ρόδο και Νάξο. Οι νησιώτικες στολές του Λυκείου εντυπωσίασαν το κοινό και με τα χρώματά τους έκαναν την πίστα να μοιάζει σαν κήπος με ανθισμένα λουλούδια.

Νησιώτικο ήταν το πρόγραμμα που παρουσίασε και ο φιλοξενούμενος σύλλογος των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Με χορούς από Ικαρία, Νάξο, Ρόδο και Κάλυμνο δημιούργησαν στο κέντρο της Βέροιας ατμόσφαιρα Αιγαιοπελαγίτικης γιορτής.

Δημοτικούς χορούς που λατρεύουν να χορεύουν οι βλάχοι, παρουσίασε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου. Ο Όμιλος παρουσίασε το "βαρύ πυροβολικό" του και με τους χορούς του έφερε τον αέρα του Βερμίου και δρόσισε τις ψυχές του κοινού μια καυτή νύχτα του Αυγούστου.

Τελευταίος εμφανίστηκε ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου. Το πρόγραμμα του ήταν ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο. Το κοινό μεταφέρθηκε νοητά στον Πόντο μιας άλλης εποχής και παρακολούθησε χορούς που δεν χορεύονται συχνά σε εκδηλώσεις. Μετά την δροσιά των Ξηρολιβαδιωτών, οι Πόντιοι από το Μακροχώρι έβαλαν "άψιμον" στην πίστα ενώ με τον Πυρρίχιο έκαναν τα μάρμαρα της πλατείας να τρίζουν.

Το πρόγραμμα της βραδιάς συντόνισε με μαεστρία ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Ασλανίδης. Την παρουσίαση έκαναν η Μαρία Μισαντζίδου και ο Γιώργος Τσιλογιάννης.

Μουσικοί της βραδιάς ήταν οι:

Χρήστος Δανάς, βιολί

Γιώργος Σαλαπασίδης, κλαρίνο

Θωμάς Γρηγορόπουλος, τραγούδι

Παναγιώτης Σάκουλας, λαούτο

Στάθης Παρασκευόπουλος, κρουστά

Γιάννης Λίτος, ακορντεόν

Ανθή Καλαϊτζίδου, ποντιακή λύρα

Χρήστος Τσανακτσίδης, νταούλι

Άλμπουμ φωτογραφιών #1

View this gallery on Flickr

Άλμπουμ φωτογραφιών #2

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69