tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι Αγώνες Φιλίας

Το πρωί της Τετάρτης, 17 Απριλίου, το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ημαθίας “Αιγές Βεργίνα” και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας (ΟΕΣΑΔ Ημαθίας) διοργάνωσαν στο ΔΑΚ “Βικέλας” του Μακροχωρίου τους Αγώνες Φιλίας για 4η συνεχή χρονιά.

Οι Αγώνες Φιλίας είναι μία μοναδική εμπειρία, ένα πανέμορφο ταξίδι, που δημιούργησε όμορφους δεσμούς και γλυκά συναισθήματα σε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση και πέρασαν πολλά μηνύματα ζωής με βιωματικό τρόπο.

Οι αγώνες αυτοί τελούν υπό την Αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Beactive του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμου και Θρησκευματων, του τμήματος Αθλητισμού Δήμου Βέροιας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τα άτομα με αναπηρίες, όσο και για τους τυπικούς μαθητές, γιατί σαν στόχο έχει την συνύπαρξη, την αποδοχή και την ενσυναίσθηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές από συνολικά 19 σχολεία, φορείς ΑμεΑ, Αθλητικοί σύλλογοι και και πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το Γυμνάσιο Πλατεός, το Γυμνάσιο Μακροχωρίου, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, το 1ο ΓΕΛ Νάουσας, τα ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας, ο ΑΣ Ήφαιστος Τυφλών, η ΓΕ Νάουσας, το ΚΔΗΦ “Τα Παιδιά της Άνοιξης”, το ΚΔΑΠμεΑ Νάουσας και το ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας.

Στον εξωτερικό χώρο του στίβο του ΔΑΚ πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω αθλήματα:

100μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

800μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

1500μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Σφαίρα Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Σκυτάλες Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Άλμα εις Μήκος Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Στο τέλος κάθε αγωνίσματος πραγματοποιήθηκαν απονομές μεταλλίων στους διακριθέντες αθλητές.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι επιδείξεις Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αθλημάτων από Ομοσπονδιακούς Προπονητές, Παραολυμπιονίκες και αθλητές στα παρακάτω αθλήματα:

Επίδειξη laser run(Μοντέρνο Πένταθλο)

Επίδειξη Τζούντο

Επίδειξη Άρση Βαρών σε πάγκο

Επίδειξη Καράτε

Επίδειξη Ξιφασκίας

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69