tsakiridis

banner mourtzilas 3

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Δυνατές συμμετοχές και προσδοκίες για μεγάλες επιδόσεις στις ρίψεις στο Αλεξανδρινό μίτινγκ

Ορισμένοι από τους κορυφαίους ρίπτες θα βρεθούν στην Αλεξάνδρεια, την Κυριακή 24/5, για το “6ο Αλεξανδρινό Μίτινγκ“, μια διοργάνωση που καθιερώθηκε από τα πρώτα της βήματα και αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες.

Η δισκοβολία και η σφυροβολία Ανδρών αναμένεται να προσφέρουν μοναδικό θέαμα, ενώ σε υψηλό επίπεδο θα είναι και η σφαιροβολία Ανδρών.

Στη δισκοβολία, ο Δημήτρης Παυλίδης, λίγες ημέρες μετά το 64,31 μ. στους διασυλλογικούς αγώνες και έχοντας προηγουμένως πετύχει 61,64 μ. και 62,83 μ., θα επιδιώξει βολές πάνω από το φετινό του ρεκόρ.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παυλίδη στοχεύει στο όριο των 65,50 μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, επίδοση που θα αποτελέσει και νέο πανελλήνιο ρεκόρ (65,11 μ.).

Στην Αλεξάνδρεια θα αγωνιστούν στη σφυροβολία οι Γιώργος Παπαναστασίου και Μιχάλης Αναστασάκης, λίγες ημέρες μετά τις μεγάλες βολές τους στους αγώνες «Πέτρος Ακριβάκης» με 76,90 μ. και 76,36 μ., αντίστοιχα. Αμφότεροι κυνηγούν το όριο των 77,00 μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Οι δύο αθλητές του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου βρίσκονται σε ανοδική πορεία και θέλουν να το επιβεβαιώσουν και στο Αλεξανδρινό Μίτινγκ, διοργάνωση στην οποία ο Αναστασάκης είχε ανοίξει τη σεζόν του 2023 με βολή στα 77,42 μ.

Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Ορέστης Ντουσάκης (73,87 μ.), Γιάννης Κορακίδης (74,33 μ.) και Μάρκος Μέμα (75,88 μ.), ο οποίος πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Αλβανίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή του Ιωσήφ Κεσσίδη (Κύπρος), ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 77,32 μ. από τη φετινή χρονιά.

Στη σφαιροβολία θα συναντηθούν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές: ο Κώστας Γεννίκης με 19,37 μ. στη θερινή περίοδο και 19,50 μ. στον κλειστό στίβο, ο Ιάσωνας Μαχαίρας με 19,50 μ. στον κλειστό και ο Οδυσσέας Μουζενίδης με 18,78 μ. στους διασυλλογικούς αγώνες.

Το «παρών» θα δώσει και ο νεαρός Βαλάντης Κανοτζιάν, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και πέτυχε ατομικά ρεκόρ τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό στίβο με τη σφαίρα των ανδρών.

Την κορυφαία επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων έχει ο Σίμον Μάζουρ με φετινή βολή στα 19,69 μ.

Το Αλεξανδρινό μίτινγκ θα μεταδοθεί ζωντανά στο ΕΡΤ Sports στις 17.00.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69