tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Οι πιο περίεργες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γνωστό για τις συναρπαστικές φάσεις και τις έντονες συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει. Μερικές φορές μπορεί να γίνει γνωστό και για κάποιες πολυαναμενόμενες μεταγραφές που περιμένουν οι φίλαθλοι με ανυπομονησία. Ενώ οι περισσότερες μεταγραφές παικτών ακολουθούν μια τυπική διαδικασία διαπραγμάτευσης, ορισμένες συμφωνίες ξεχωρίζουν λόγω των παραδόξων στοιχείων τους, ή των μοναδικών περιστάσεων. Πιο κάτω θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο περίεργες μεταγραφικές συμφωνίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

1. Η αμφιλεγόμενη μεταγραφή του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεταγραφή του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2000 παραμένει μία από τις πιο διάσημες και αμφιλεγόμενες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Φίγκο δεν ήταν μόνο βασικός παίκτης της Μπαρτσελόνα, αλλά και ήταν πάρα πολύ αγαπητός από τους φιλάθλους. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσής του ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ (ποσό ρεκόρ εκείνη την εποχή), η κίνηση προκάλεσε οργή στην Καταλονία. Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα αισθάνθηκαν προδομένοι και αντιμετώπισαν τον Φίγκο με αρκετά εχθρικές διαθέσεις κατά την επιστροφή του στο Καμπ Νου, με πιο περιβόητο το γεγονός ότι του πέταξαν ένα κεφάλι γουρουνιού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η μεταγραφή αυτή ανέδειξε την έντονη αντιπαλότητα των δύο ισπανικών γιγάντων και έμεινε στην στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

2. Το μυστήριο του Carlos Tevez και του Javier Mascherano της West Ham

Το 2006, η Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ έγινε πρωτοσέλιδο με την υπογραφή δύο από τα λαμπρότερα ταλέντα της Αργεντινής, τον Κάρλος Τέβες και τον Χαβιέρ Μαστσεράνο, από την Κορίνθιανς. Αυτό που έκανε αυτή τη συμφωνία ιδιαίτερη ήταν το μυστήριο γύρω από την ιδιοκτησία των παικτών. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι παίκτες ανήκαν σε τρίτες εταιρείες και όχι στην πρώην ομάδα τους, την Corinthians, γεγονός εξαιρετικά ασυνήθιστο και αντίθετο με τους κανονισμούς της Premier League. Παρόλο που το δίδυμο βοήθησε τη Γουέστ Χαμ να αποφύγει τον υποβιβασμό, οι μεταγραφές αυτές οδήγησαν σε μια δικαστική διαμάχη, με τη Γουέστ Χαμ να τιμωρείται τελικά με πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων λιρών. Αυτή η συμφωνία ώθησε την Premier League να αλλάξει τους κανόνες της σχετικά με την ιδιοκτησία τρίτων, διασφαλίζοντας ότι οι σύλλογοι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των δικαιωμάτων των παικτών τους. Αγορές και αποδόσεις για την Premier League μπορείτε να βρείτε στο στοιχημα NetBet όπως και για άλλα πρωταθλήματα. 

3. Η μεταγραφή του Κένεθ Κρίστενσεν: Tο βάρος του σε γαρίδες

Μια από τις πιο παράξενες μεταγραφές έγινε το 2002, όταν η νορβηγική ομάδα Floey απέκτησε τον Kenneth Kristensen από τη Vindbjart. Αντί για μια παραδοσιακή ανταλλαγή με χρήματα, η μεταγραφή συμφωνήθηκε με τη Vindbjart να λαμβάνει το βάρος του Kristensen σε γαρίδες ως πληρωμή. Αυτή η ασυνήθιστη συμφωνία ήταν περισσότερο ένα διαφημιστικό κόλπο παρά μια σοβαρή συναλλαγή, αφού συγκέντρωσε τη διεθνή προσοχή. Η ιδιότυπη φύση της μεταγραφής έδειξε ότι, στο ποδόσφαιρο, τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νόμισμα, ακόμη και τα θαλασσινά!

4. Η ανεπιθύμητη ανταλλαγή: Ashley Cole για τον William Gallas

Το 2006, η Τσέλσι και η Άρσεναλ προχώρησαν σε μία από τις πιο παράξενες συμφωνίες ανταλλαγής στην Premier League. Η Τσέλσι ήθελε να αποκτήσει τον Άσλεϊ Κόουλ, έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ της Αγγλίας, ενώ η Άρσεναλ είχε βάλει στο μάτι τον Γουίλιαμ Γκαλάς. Μετά από μια μεγάλη σε διάρκεια και αμφιλεγόμενη διαδικασία διαπραγματεύσεων, οι σύλλογοι συμφώνησαν σε μια συμφωνία που είδε τον Κόουλ να μετακομίζει στην Τσέλσι και τον Γκαλάς να πηγαίνει στην Άρσεναλ. Αυτό που έκανε αυτή τη μεταγραφή περίεργη και ιδιοόμορφη, ήταν η προφανής απροθυμία του Γκαλάς να ενταχθεί στην Άρσεναλ, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι είχε απειλήσει να βάλει αυτογκόλ αν η Τσέλσι τον ανάγκαζε να μείνει. Η συμφωνία, ενώ εκ των υστέρων ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές, αποτέλεσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της περίπλοκης και μερικές φορές παράξενης φύσης των μεταγραφών παικτών.

5. Ali Dia: Ο ψεύτικος ποδοσφαιριστής

Μια από τις πιο διάσημες ιστορίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου αφορά τον Ali Dia, έναν παίκτη που έπεισε τη Σαουθάμπτον να τον υπογράψει το 1996 προσποιούμενος ότι ήταν ξάδελφος του George Weah. Ο Weah, νικητής της Χρυσής Μπάλας, φέρεται να συνέστησε τον Dia στον προπονητή της Southampton, Graeme Souness, ο οποίος προσέφερε στον Dia συμβόλαιο ενός μήνα. Παρά το γεγονός ότι δεν έδειξε καμία επαγγελματική ποδοσφαιρική ικανότητα, ο Dia έκανε μια σύντομη εμφάνιση σε έναν αγώνα της Premier League πριν αντικατασταθεί και στη συνέχεια φυσικά αποδεσμευτεί. Αυτή η μεταγραφή παραμένει μια ιστορία για τη σημασία της δέουσας προσοχής από τους μάνατζερ στο ποδόσφαιρο ή απλά μπορεί να μείνει στην ιστορία απλά σαν ένα ανέκδοτο!

 6. Η περίπτωση του Φαουστίνο Ασπρίγια

Το 2002, ο Κολομβιανός επιθετικός Faustino Asprilla επρόκειτο να υπογράψει στην Παραγουανή Olimpia. Ωστόσο, η συμφωνία χάλασε με περίεργο τρόπο, όταν ο Asprilla φέρεται να απήχθη από ενόπλους και αναγκάστηκε να ακυρώσει τη μεταγραφή. Η ιστορία έγινε ακόμη πιο περίεργη όταν ο Ασπρίγια αργότερα ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση και ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα μπερδέματος. Ανεξάρτητα από την αλήθεια, αυτή η παραλίγο μεταγραφή έγινε μία από τις πιο παράξενες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Συμπέρασμα

Οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο είναι συχνά πολύπλοκες, καθώς εμπλέκονται πολλές προσωπικότητες κα μεγάλα χρηματικά ποσά, με αποτέλεσμα να έχουμε περίπλοκες διαπραγματεύσεις και μερικές φορές, ασυνήθιστες συνθήκες. Αυτές οι περίεργες μεταγραφές αποδεικνύουν την απρόβλεπτη και ενίοτε χιουμοριστική πλευρά του κόσμου του ποδοσφαίρου. Είτε λόγω διαμάχης, είτε λόγω περίεργων πληρωμών, είτε απλώς λόγω παράξενων καταστάσεων, μερικές οι συμφωνίες έχουν γίνει θρυλικές και έχουν μείνει στην ιστορία υπενθυμίζοντας στους οπαδούς ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69