tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

super course

Η Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ “Πετάει” για Παρίσι

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ επέστρεψε πανηγυρικά στον Ολυμπιακό χάρτη μετά από 16 χρόνια από το Πεκίνο και μας έκανε όλους περήφανους. Η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων πήρε θριαμβευτικά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, αφού κέρδισε όλους τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και έχει βάλει πλώρη για μεγάλες επιτυχίες. Στην Ivibet Ελλάδα μπορείς να στοιχηματίσεις για τους νικητές.  

Δομινικανή Δημοκρατία - Ελλάδα 82 -109

Στην πρεμιέρα των αγώνων, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε με το δεξί και κυριολεκτικά “διέλυσε” τη Δομινικανή Δημοκρατία με 109-82. Με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πέτυχε 32 πόντους σε μόλις 18:10 (10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 9/13 βολές) και να ακολουθούν επάξια ο Τόμας Γουόκαπ και ο Νικ Καλάθης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδωσε καθόλου περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.  

Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71

Αλλά ούτε και η Αίγυπτος αποδείχθηκε σκληρή αντίπαλος για την Εθνική μας. Ωστόσο η ομάδα αρχικά έπαιξε στο ρελαντί, με τον προπονητή να αφήνει έξω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να τον ξεκουράσει. Μετά το ημίχρονο, η ομάδα μας ξέφυγε στο σκορ με 12 πόντους μέσα σε δύο λεπτά, με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Καλάθη που σκόραραν και μοίραζαν φάσεις και με τους Λαρεντζάκη και Μήτογλου να ευστοχούν από μακριά. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Κώστα Αντετοκούνμπο, που αποχώρησε στο 14ο λεπτό. 

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68

Ούτε η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς κατάφερε να ανακόψει την “τρελή” πορεία της Εθνικής μας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε σοβαρή άμυνα και επίθεση και πήρε μία άνετη νίκη για τον τελικό του τουρνουά. Πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Τόμας Γουόκαπ με 19 πόντους, ακολούθησε ο Βασίλης Τολιόπουλος με 17, ενώ ο εκπληκτικός Νικ Καλάθης μοίρασε 11 ασίστ και οργάνωνε το παιχνίδι.  

Κροατία – Ελλάδα 69-80

Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στον τελικό του τουρνουά, που έδινε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς. Μέσα στο κατάμεστο ΣΕΦ, η Ελλάδα κατάφερε να επιβληθεί της Κροατίας με 80-69 και να πανηγυρίσει μία άξια πρόκριση στις 12 ομάδες, που θα συμμετέχουν στο τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού. Στο πρώτο μέρος του αγώνα, η μάχη ήταν πόντο - πόντο, με πολλά φάουλ από την ελληνικη πλευρά. Κάθε φορά που πηγαίναμε να πάρουμε “κεφάλι”, οι Κροάτες πέρναγαν στην αντεπίθεση πλησιάζοντας στο σκορ. Ωστόσο, χάρη στην εντυπωσιακή τρίτη περίοδο των Γουόκαπ και Καλάθη και στη συνέχεια την καταπληκτική συνεργασία των Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη, η νίκη είχε πια εξασφαλιστεί. 

Το Πάρτι στα Αποδυτήρια

Τρελοί πανηγυρισμοί ακολούθησαν στα αποδυτήρια μετά την επίτευξη του στόχου. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος, έφερε δώρο στους παίκτες την Ολυμπιακή δάδα και όλη η ομάδα σύσσωμη χοροπήδαγε και τραγουδούσε γύρω της «Ελλάς Ολέ Ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ». Ακολούθησαν μπουγέλα, αγκαλιές και δάκρυα συγκίνησης από τους παίκτες, που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την ευτυχία τους. 

Οι Αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Μετά την πολυπόθητη πρόκριση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοιτάζει με αισιοδοξία το όνειρο. Στη Λιλ της Γαλλίας θα διεξαχθεί η πρώτη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του μπάσκετ. Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, η Ελλάδα θα παίξει στον 1ο όμιλο κόντρα σε τρεις πολύ δυνατές ομάδες.  

Το Πρόγραμμα της Εθνικής 

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο (27/7) με πρώτο αντίπαλο το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο, τον Καναδά των NBAers. Συνεχίζουμε με την Ισπανία, που ευτυχώς δεν είναι τόσο καλή όσο ήταν τα τελευταια χρόνια και ολοκληρώνουμε με την  Αυστραλία.

  • Ελλάδα - Καναδάς (27/7 - 22:00)
  • Ελλάδα - Ισπανία (30/7 - 12:00)
  • Ελλάδα - Αυστραλία (2/8 - 14:30)

Ποιοι Προκρίνονται

Από τις 12 ομάδες των 3 ομίλων, θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, καθώς και οι δύο από τις τρεις καλύτερες τρίτες. Μετά στα προημιτελικά στο Παρίσι θα πανε 8 ομάδες.
Ολοι μας ευχόμαστε τα καλύτερα για την ομαδάρα μας. Πάμε δυνατά: «Ελλάς Ολέ Ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ»

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69