tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Σιδερένιες αιχμές δοράτων Μακεδόνων πολεμιστών στην κατοχή αρχαιοκάπηλων - Φέρεται να προέρχονται από τάφους στην ευρύτερη περιοχή Μελίκης ή Κυψέλης

Σιδερένιες αιχμές δοράτων ελληνιστικής εποχής (500-150 π.Χ.), που αποτελούσαν κτερίσματα σε ταφές Μακεδόνων πολεμιστών βρέθηκαν στην κατοχή των αρχαικάπηλων που συνελήφθησαν στην Ημαθία.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 34χρονο, ο οποίος παραμένει κρατούμενος και μία 40χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, ενώ αναζητούν έναν 55χρονο συνεργό τους.

Η αστυνομική έρευνα κράτησε σχεδόν τρεις μήνες από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κατασχέθηκαν 11 αρχαία αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από αρχαίες ταφές αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων (500-150 π.Χ.) και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά σε «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και είναι ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας.

Ξεχωρίζουν οι σιδερένιες αιχμές δοράτων ελληνσιτικής εποχής που προέρχονται από σύληση τάφου στην περιοχή της Μελίκης ή της Κυψέλης, όπου μάλιστα υπάρχει κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.

Οι αιχμές δοράτων ήταν κτερίσματα σε τάφους και συνόδευαν στην τελευταία τους κατοικία Μακεδόνες πολεμιστών, ενώ φέρεται να εντοπίστηκαν με ανιχνευτές μετάλλων, άλλωστε 5 ανιχνευτές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Πηγή: https://www.voria.gr/

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69