tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα αναβολικών

Σπείρα Μολδαβών που παρασκεύαζε και διακινούσε παράνομα αναβολικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξαρθρώθηκε από τη διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατά την διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή και στελέχους της Europol, σε Μαρούσι και Γλυφάδα.

Σημειώνεται ότι, όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ, τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων, ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη 35χρονος Μολδαβός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα πέντε ομοεθνείς του, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η σπείρα δρούσε από το 2015, ενώ η μεθοδολογία της ήταν η εξής: Τα μέλη της είχαν σχηματίσει δύο τριμελείς πυρήνες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ είχαν και άλλους συνεργάτες σε Ευρώπη, Η.Π.Α και Ασία. Παρασκεύαζαν τα αναβολικά σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες από τη Μολδαβία και τη Βουλγαρία, μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και εταιρειών ταχυμεταφορών.

Τα σκευάσματα τα εμπορεύονταν μέσω ιστοσελίδων που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης, καθώς και μέσω κρυπτογραφημένων διευθύνσεων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι κατηγορούμενοι τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα σε δέματα, με στοιχεία αποστολέων ανύπαρκτα πρόσωπα και εταιρείες, ενώ μετέφεραν τα δέματα με οχήματα της οργάνωσης και πραγματοποιούσαν την αποστολή τους μέσω ελληνικών εταιρειών ταχυμεταφορών, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Παράλληλα, χρησιμοποιούσαν για τις πληρωμές, εταιρείες μεταφορών χρημάτων, ενώ για την περαιτέρω διακίνηση των εγκληματικών εσόδων, τη μέθοδο πληρωμών "Hawala".

Σημειώνεται ότι η δράση της σπείρας επεκτεινόταν και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, σε ΗΠΑ, Βρετανία, Βέλγιο Γερμανία, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Χιλή, Μολδαβία, Κίνα, Ισραήλ, Λίβανο, Κολομβία, Σιγκαπούρη, Ιρλανδία και Αυστραλία.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δύο αποθηκευτικούς χώρους - παρασκευαστήρια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ: 2.473.000 τεμάχια παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων (αμπούλες - δισκία - φιαλίδια) εξοπλισμός παρασκευής και είδη συσκευασίας, 3 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές και πλήθος φορητών ψηφιακών μέσων αποθήκευσης, αυτοκίνητο, δέματα έτοιμα προς αποστολή, πλήθος εγγράφων τραπεζικών συναλλαγών, αποδεικτικών αποστολής και χειρόγραφων σημειώσεων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69