tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Στο εδώλιο η δήμαρχος Κασσάνδρας για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία παραπέμπεται να δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με φόντο την πολύκροτη υπόθεση του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου τον περασμένο Αύγουστο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης από την Βέροια, όπως αναφέρει το https://www.protothema.gr/.

Η δικαστική έρευνα που ακολούθησε την τραγωδία έφερε στο φως ερωτήματα για τις συνθήκες λειτουργίας της εγκατάστασης και τις διοικητικές ευθύνες γύρω από τη νομιμότητα της αδειοδότησής της. Σε αυτό το πλαίσιο, η δήμαρχος καλείται να λογοδοτήσει για παράβαση καθήκοντος, πράξη που αποδίδεται επίσης σε δύο αντιδημάρχους, δύο δημοτικούς υπαλλήλους -μεταξύ αυτών και τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδοτήσεων– καθώς και σε δύο μηχανικούς, στους οποίους καταλογίζεται συνεργεία.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση παραμένει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην αποδιδόμενη παράβαση καθήκοντος, μεταξύ άλλων σοβαρών κατηγοριών.

Η δικογραφία, αφού αξιολογήθηκε από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, διαβιβάστηκε στο ακροατήριο, με την παραπομπή να γίνεται στο αρμόδιο Εφετείο λόγω της ειδικής δικαιοδοσίας που ισχύει για εν ενεργεία δημάρχους.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης αναμένεται να προσδιοριστεί εντός του προσεχούς διαστήματος, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις δικαστικές εξελίξεις και στις απαντήσεις που αναζητούν τόσο οι οικείοι του άτυχου νέου όσο και η τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής.

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69