tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση για τον καρκίνο του προστάτη στην Βέροια - "Η πρόληψη σώζει, ο καρκίνος του προστάτη θεραπεύεται αν διαγνωστεί έγκαιρα" (βίντεο)

"Η πρόληψη σώζει, ο καρκίνος του προστάτη θεραπεύεται αν διαγνωστεί έγκαιρα" ήταν το μήνυμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Βέροιας την Τετάρτη το βράδυ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ της Στέγης και ομιλητές ήταν ουρολόγοι της Βέροιας.

Αυτό που επισημάνθηκε ιδιαίτερα ήταν η αξία της πρόληψης και τονίστηκε ότι οι άνδρες δεν θα πρέπει να περιμένουν τα συμπτώματα για να επισκεφτούν τον γιατρό. Θα πρέπει, μετά τα 50 έτη να υποβάλλονται μια φορά τον χρόνο σε προληπτικές εξετάσεις.

Την εκδήλωση συντόνισε ο γιατρός Γιώργος Μηνάς. Χαιρέτισαν εκ μέρους των διοργανωτών ο Κώστας Ρίζος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μάκης Ισαακίδης, ο πρόεδρος της τοπικής Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αλέξανδρος Πυλίτσης ο οποίος μίλησε για τα συμπτώματα στον καρκίνο του προστάτη. Ακολούθησε ο Μερκούριος Κολβατζης ο οποίος αναφέρθηκε στην διάγνωση του καρκίνου του προστάτη και ποιες εξετάσεις γίνονται.

Ο Σωτήρης Κούκος αναφέρθηκε στην θεραπεία κλινικά εντοπισμένου προστάτη και ανέλυσε στο πως αντιμετωπίζει από τους ουρολόγους και ποιες χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν.

Ο Κοσμάς Καζάνας μίλησε για την αντιμετώπιση μεταστατικού καρκίνου και ο Δημήτρης Σταφυλαράκης παρουσίασε τα σύγχρονα μέσα που έχουν στα χέρια τους σήμερα οι ουρολόγοι. 

Τέλος ο Κώστας Ρίζος αναφέρθηκε στην σχέσης διατροφής και καρκίνος του πρόταση λέγοντας ότι η καλή διατροφή μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης και βοηθάει στην καλή εξέλιξη της θεραπείας όταν εμφανίζεται. Ο κ. Ρίζος τόνισε ότι η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης και συνίσταται μειωμένη κατανάλωση κρέατος και λιπαρών, αποφυγή σακχάρων, μείωση βάρους και αύξηση άσκησης.

Ολόκληρη η ενημερωτική εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο...

View this gallery on Flickr  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69