tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

10 tips για να νικήσετε τη ζυγαριά σας μετά το Πασχαλινό τραπέζι, από τη Διατροφολόγο Μαρία Τσολάκη

   

Η Σαρακοστή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αποτοξινωθεί σταδιακά ο οργανισμός. Η μη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών σχετίζεται άμεσα με μειωμένη πρόσληψη λιπαρών , οπότε είστε ήδη ευνοημένοι.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε ήδη στη διαδικασία απώλειας βάρους και ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή νηστείας , μην ανησυχείτε καθόλου!! Το κρέας μπορεί να αντικατασταθεί επάξια από άλλα τρόφιμα και να σας καλύψει και σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, θρεπτικά συστατικά αλλά και να μην νιώσετε εξάντληση.

Τέτοια τρόφιμα είναι: το ταχίνι, τα όσπρια, τα μανιτάρια , οι ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί, τα εμπλουτισμένα δημητριακά ,τα αποξηραμένα φρούτα, τα θαλασσινά καθώς και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η κατανάλωση της ποσότητας των παραπάνω τροφίμων. Για να ρυθμιστεί η ποσότητα θα πρέπει να υπάρχει η σωστή ισορροπία των τροφίμων στον οργανισμό . Τρώγοντας λοιπόν τις σωστές ποσότητες από τα παραπάνω τρόφιμα και στις σωστές ώρες, δεν θα πάρετε βάρος, αντιθέτως θα νιώσετε απόλυτα υγιής.

Το μεγαλύτερο κίνδυνο για να ανέβει η ζυγαριά αποτελεί η τακτική επιλογή ζυμαρικών και ψωμιού (μόνο έτσι χορταίνω), όπου η υπερκατανάλωση αυτών οδηγεί στην συσσώρευση λίπους στον οργανισμό. Μην αρκείστε στην ένδειξη της ζυγαριάς μόνο! Κάντε λιπομέτρηση!

Νηστεία αγαπητοί μου φίλοι δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός κάποιων τροφίμων αλλά και ο περιορισμός της ποσότητας. Γι αυτό όπως πολλοί σωστά έλεγαν οι παλιοί: Παν μέτρο άριστον!!  

Έφτασε η μέρα που θα γεμίσει το τραπέζι σας με τόσες λιχουδιές…. Με όλα όσα στερηθήκατε την περίοδο της νηστείας . Μην πέσετε στην παγίδα …, εάν η διατροφή στην περίοδο της νηστείας ήταν ισορροπημένη, δεν στερήθηκε ο οργανισμός σας αλλά το ματάκι σας!!! Όπως και να έχει όμως εσείς αισθάνεστε πως θέλετε να φάτε ότι υπάρχει μπροστά σας.

Εδώ λοιπόν θα σας πω μερικά tips για να νικήσετε τη ζυγαριά σας μετά το πασχαλινό τραπέζι:

1. Η τακτική δεν θα βάλω τίποτα στο στόμα μου μέχρι το μεσημέρι γιατί θέλω να φάω απ’ όλα είναι λάθος. Ξεκινήστε τη μέρα σας μ’ ένα μικρό πρωινό ακόμη κι αν αυτό είναι 1 φέτα τσουρέκι με 1 ποτήρι γάλα. Έτσι όταν καθίσετε στο πασχαλινό τραπέζι δεν θα είναι το στομάχι σας άδειο άρα θα είστε πιο εγκρατείς.

2. Θα φάω μόνο σκέτο κρέας και τίποτε άλλο για να μην πάρω πολλές θερμίδες είναι μια ακόμη λάθος σκέψη. Μην παραλείψετε τη σαλάτα σας αυτό θα σας κάνει να χορτάσετε πολύ πιο εύκολα παίρνοντας λιγότερες θερμίδες.

3. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε το στομάχι σας σε μια ώρα με ότι υπάρχει στο πασχαλινό τραπέζι… επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν και μοιράστε τα μέσα στην ημέρα (πχ όχι όλα μαζί: κρέας, αυγό, γλυκό, ποτό, τσουρέκι, πίτα).

4. Πάντα έχετε στο νου σας να μην ξεφύγετε στις ποσότητες . Μπορείτε να φάτε και το γλυκάκι σας αλλά θα επιλέξετε μικρότερη ποσότητα.

5. Θα πρέπει να σηκωθείτε από το τραπέζι προτού αισθανθείτε το στομάχι σας φουσκωμένο.

6. Βάλτε στο πιάτο σας αυτά που θέλετε να φάτε αλλά σε μικρή ποσότητα και μην το ξαναγεμίζετε. Έτσι θα ξέρετε πόσο έχετε φάει.

7. Δεν πρέπει να παραλείψετε τα φρούτα σας αυτή την ημέρα

8. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας πίνοντας τακτικά μέσα στην ημέρα νερό και το ποτό με μέτρο φυσικά. Υπάρχουν κι άλλες μέρες , θα ξανά πιείτε! 9. Κάντε ένα περίπατο στη φύση (εάν έχει καλό καιρό) ή χορέψτε με καλή παρέα .

10. Φροντίστε να απολαύσετε την ημέρα σας και τους ανθρώπους δίπλα σας… Το φαγητό δεν μας κάνει ευτυχισμένους !

 

Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε σώμα και ψυχή!

 
αλλάΖΩ Διαιτολογικό Γραφείο
Μαρία Τσολάκη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
Τηλ. 2331021721

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69