tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι (φωτογραφίες)

Ημερίδα ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών, στη μνήμη των 21 μαθητών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο πρώην δημαρχείο Μακροχωρίου.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Καθηγητών του ΓΕΛ Μακροχωρίου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μακροχωρίου ΨΗΦΙΔΩΤΟ και τους Εθελοντές δότες μυελού των οστών / αιμοποιητικών κυττάρων νομού Ημαθίας.

Στην αίθουσα που ήταν γεμάτη με μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Μακροχωρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος η ομιλία, η βράβευση και τέλος η σχολική εορτή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αντώνης Αραμπατζής.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΨΗΦΙΔΩΤΟ απηύθηνε χαιρετισμό και κάλεσμα για συμμετοχή των μαθητών στον αγώνα που διοργανώνεται στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Ακολούθησε απονομή ειδικού αριστείου στην μαθήτρια της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Μακροχωρίου, Βαρδακαστάνη Σοφία Μαρία, στη μνήμη των 21 μαθητών, που διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στο σχολείο και το ήθος της. Η πρωτοβουλία ανήκει στο ΨΗΦΙΔΩΤΟ, ενώ το αριστείο συνοδεύτηκε και με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχεια ο Αρχιφύλακας της Ομάδας ΔΙΑΣ Βέροιας, ιδρυτής των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ημαθία και επίσημος συνεργάτης του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, Αντώνης Ιατρόπουλος, μίλησε για τη διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών. Από καρδιάς μίλησε για τα βιώματά του και την επαφή με όσους νόσησαν αλλά και όσους βρέθηκαν συμβατοί, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά. Αυτή τη στιγμή στο νομό Ημαθίας είναι εγγεγραμμένοι στον σύλλογος 2.300 άτομα, ενώ βρέθηκαν 12 άτομα συμβατά.

Ακολούθησε η προβολή ταινίας για τη δωρεά μυελού των οστών αφιερωμένη στη μνήμη του Στέφανου Δαμιανίδη, «White Blood» (Λευκό Αίμα).

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η σχολική εορτή εν όψει της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής Χάρης Μαδενλής.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69