tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι εκπαιδεύτηκαν σε θέματα πρώτων βοηθειών (φωτογραφίες, βίντεο)

Το Σάββατο ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βέροιας, σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας, πραγματοποίησαν εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Στην εκπαίδευση παρουσιάστηκαν οι εξής τεχνικές εφαρμογές με σκοπό την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή περιστατικών: αξιολόγηση του θύματος που κατέρρευσε, αναγνώριση καρδιακής ανακοπής, κλήση ΕΚΑΒ, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-CPR), χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα, αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος, θέση ασφαλείας ή ανάνηψης και στοιχεία από το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τον ανανήπτη.

Η παρουσίαση έγινε από την Ομάδα Εκπαίδευσης του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας στις Πρώτες Βοήθειες. Την εκπαίδευση έκανε η Εκπαιδευτικός Νοσηλεύτρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας Γεωργία Κούτλα (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη Βασική Υποστήριξη Ζωής από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), μαζί με τους Δημήτρη Γιαννακοβίτη, η Μαρία Χρυσοστομίδου, η Γεωργία Τσιρανίδου και η Ανιγκέλα Ντόσκου, που όλοι είναι μέλη της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (εθελοντικός επιστημονικός οργανισμός στην παροχή πρώτων βοηθειών).

Η εκπαίδευση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας «ΦΙΛΟΚΤΗΜΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας από κοινού με τον Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων εξοπλίστηκαν με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, ο οποίος θα βρίσκετε σε εμφανές σημείο στο Δικαστικό Μέγαρο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας δημιούργησε ομάδα Πρώτων Βοηθειών τον Ιανουάριο του 2019 κι έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο. Από τότε μέχρι και σήμερα εκπαιδεύει μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες, ενώ παράλληλα έχει προγραμματίσει πληθώρα δράσεων για το έτος 2023 που αφορούν σχολικές μονάδες, συλλόγους και πολίτες.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69