tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θεοδωρίδης: "Έτσι περάσαμε τον κορονοϊό"

Την προσωπική του εμπειρία στην μάχη με τον κορονοϊό γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Αναλυτικά αναφέρει:

"Η μάχη της ζωής συνεχίζετε. Ο πόλεμος με τον ιό είχε τη ιστορική διαδρομή του. Νομίζω μια ανάλυση θα βοηθήσει, για την πορεία της εξέλιξης.

Π έ μ π τ η 1 2 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ δέχομαι μήνυμα από κουμπάρο μου ότι δυστυχώς είναι θετικός στο τεστ για κορονοϊό. Δύο μέρες πριν συναντηθήκαμε για μισή ώρα, φορούσα και μάσκα. Από Παρασκευή μπήκα σε καραντίνα χωρίς κανένα σύμπτωμα. Τρίτη 17 Νοεμβρίου και Τετάρτη 18 Νοεμβρίου αισθανόμουν μια κούραση και βήχα ξερό, όχι αμάν και τι. Ανέβασα μετά από σαράντα 45 χρόνια 37 και λίγο πυρετό.

Την Π έ μ π τ η 1 9 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ ανεβάζει πυρετό 39 η γυναίκα μου και έντονος βήχας, ξηρός, την ταλαιπωρεί.

Την Π α ρ α σ κ ε υ ή 2 0 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ κάνουμε τεστ. Το δεύτερο το δικό μου θετικό. Δύο τεστ την ίδια μέρα η γυναίκα μου αρνητική.

Εγώ καραντίνα με προληπτική φαρμακευτική αγωγή (φουλ βηταμινη C καθώς και D3 4000 μονάδες, την είχα χαμηλή και το ήξερα) με αντιβίωση, κορτιζόνη και κάποιο ήπιο αντιβηχικό. Προσέθεσα και ασπιρίνη για τυχόν επιπλοκές από θρόμβωση.

Το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου έκανα τον τελευταίο πυρετό 38 βαθμούς.

Ο δικός μου πυρετός ανέβαινε μόνο μια φορά το 24ωρο. Παράξενο όμως αισθανόμουν κουρασμένος σωματικά και ψυχολογικά αλλά ποτέ δεν μπήκε στο μυαλό μου ότι κάτι χειρότερο θα συμβεί. Η οξυγόνωση κανονική. Χωρίς αντιπυρετικά

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας.

Σ υ μ π ε ρ α σ μ α τ ι κ ά : Όπως έζησα την κατάσταση, από τους τυχερούς ενδεχομένως,τηρώντας όλους τους κανόνες που τα πρωτόκολλα επιβάλουν πέρασα μια ελεγχόμενη περιπέτεια χωρίς ευτυχώς κάποιες συνέπειες παρά μόνο αυτό της κλεισούρας και της ψυχολογίας (επειρεάζεται) αλλά το κυριότερο η σκέψη για δικούς σου ανθρώπους που η νόσος βασανίζει σε μεγαλύτερο βαθμό. Εύχομαι να ναι απλά μία κακή ανάμνηση.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η…. από εδώ και κάτω.

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η 2 2 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ βράδυ η κατάσταση της γυναίκας μου χειροτερεύει με έντονο βήχα. Μπαίνει σε βοηθητική στήριξη με οξυγόνο, θεραπεία για να απαλύνει περισσότερο το βήχα. Το οξύμετρο και για τους δύο πάνω από 95 κορεσμό. Φυσικά η γυναίκα μου μπήκε σε Φαρμακευτική αγωγή που ενδείκνυται. Lonarid tab 1x3, κορτιζόνη 2mg/5ml 15mlx2, αντιβηχικό και αντιπηκτικές ενέσεις.

Η γυναίκα μου Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη απύρετη αλλά με βήχα κουραστικό.....

ΓΊΝΑΜΕ ΈΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Τ ε τ ά ρ τ η 2 5 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ η γυναίκα μου ανέβασε πυρετό και ο κορεσμός οξυγόνου μεταξύ 87 και 91. Είναι ακριβώς Η Ε Β Δ Ο Μ Η μέρα από την έναρξη συμπτωμάτων και με αρνητικό τεστ, που μάλλον θετικοποιήθηκε. Αγωνιούμε και περιμένουμε. Αργά βράδυ κάναμε κορτιζόνη και αρχίσαμε εισπνοές. Το μηχάνημα οξυγόνου δεν λειτουργούσε σωστά (ΜΙΚΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ; ΛΊΤΡΩΝ;) Ανεβάζοντας πίεση μεγαλύτερη στο μηχάνημα άρχισε η παροχή οξυγόνου με κορεσμό 92 έως 93.

Π έ μ π τ η 2 6 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ απύρετη την ημέρα με κορεσμό κοντά στο 90 και εν αναμονή συμπλήρωσης παροχής από δεύτερη συσκευή η μεγαλύτερης.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου βράδυ δύσκολα, πυρετός 38.5 καλή οξυγόνωση αλλά

Φ Ο Β Ι Α και επιθυμία για Ε Ι Σ Ο Δ Ο σε νοσοκομείο λόγω ανασφάλειας.Ιδιόρρυθμη αγωνία.

Π α ρ α σ κ ε υ ή 2 7 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ πρωί αν και ανέβασε πάλι 38 πυρετό αποφύγαμε το νοσοκομείο με πολύ σκέψη. Ίσως η δυσκολότερη στιγμή για μένα η απόφαση να περιμένω και να επιμένω να μην πάμε, παρά τις παράπλευρες πιέσεις (εύχομαι να μας βγει σε καλό) και αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με συνέχεια αγωγής.Το απόγευμα 15.30 πυρετός 37 βαθμούς και χάπι αντιπυρετικό (lonarid tab) που βοηθάει λόγω κωδεΐνης και στο βήχα, ενόψει επικοινωνίας με το φίλο γιατρό.

Είμαστε αισίως από την προηγούμενη Πέμπτη στην ένατη μέρα. Γενική κλινική εικόνα με σκαμπανεβάσματα. Κούραση και λίγος βήχας. Φαγητό κανονικά

Σ ά β β ά τ ο 2 8 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ 2 0 2 0 ξημερώματα πάλι πυρετός με καλή εξέλιξη. Κούραση με λίγο βήχα.Στις 07.50 δίνω lonarid. Κορεσμός 92 αλλά με 2 συσκευές χ4, 5lit.

ΣΆΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2020 8 ΤΟ ΠΡΩΊ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΌΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΑΣ ΆΦΗΣΕ. ΟΎΤΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΊΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΈΘΗΚΑ.

Σάββατο 8 βράδυ ανεβάζει θερμοκρασία 37, 5 και κορεσμό 90.(apotel-plus inj και celestone chronodose inj). Πρόβλημα μάσκας αλλαγή 23.30 με βοήθεια και προμήθεια από ΓΝ ΒΕΡΟΙΑΣ. Προστέθηκε στη αγωγή ηρεμιστικό xanax 0.25mg.

Κ υ ρ ι α κ ή 2 9 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ 2 0 2 0. Ξημερώματα με ύπνο καλό μέχρι 02. 45 Βήχας έντονος, κουραστικός. Απύρετη και κορεσμό χαμηλά. Σε βήχα κάτω από 83 ο κορεσμός και παλμοί 75...Έδωσα lonarid.... Βοηθάει βήχα που την ταλαιπωρεί αφάνταστα. Πέφτει αμέσως και ψυχολογικά επειρεασμένη και από το θάνατο του μπαμπά μου... Ευτυχώς σταμάτησε ο βήχας.

Κ υ ρ ι α κ ή 2 9 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ ώρα 03.20 και ο σκύλος έξω γαυγίζει. Δύσκολη νύκτα. Περιμέναμε φίλε γιατρέ. Δυσκολότερα για μένα με ψυχολογία ασανσέρ. Θα αντέξω;

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 πρωί 07.30πμ... πίεση 115-75 κορεσμός 84 με παλμούς 60 και απύρετη . Συσκευές 2χ5lit. Έδωσα lonarid... Τώρα 7. 55 πρωί ήρεμη κοιμάται με 90 κορεσμο 56 παλμούς.

Κυριακη 29 Νοεμβρίου 09.00 το πρωΐ .Πλησιάζει η ώρα της ταφής του μπαμπά μου. Με γράφει στο viber επειδή δεν μπορεί να μιλήσει.

Πήγαινε θα τα καταφέρω. Δεν θα κουνηθώ ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Είναι όλα καλά, για κανένα δίωρο.

Φυσικά ο μπαμπάς μου ξέρει και μας προστατεύει από εκεί ψηλά. Θα με συγχωρήσει.

10 πρωί τσάι με λίγο κέικ. Απύρετη και κορεσμό από 85 και πάνω. Κάθε φορά που βγάζει μάσκα για οτιδήποτε πέφτει ο κορεσμός. Στεναχωρέθηκε. Πήρε Xanax 0.25.

Στις 11.30 πρωί ο χυμός έτοιμος, απύρετη, κορεσμό 91.

Κυριακή απόγευμα 18.45 ο πυρετός ανέβηκε μέχρι 37. 8 και έπεσε γρήγορα με λοναριντ. Οι παλμοί λόγω κούρασης ανέβηκαν αρκετά και με μετακίνηση ο κορεσμός έπεσε κοντά στο 80. Επικοινωνία με γιατρό θεωρεί πολύ την κούραση της μετακίνησης αλλά χάρηκε που η φωνή δείχνει μεγάλη βελτίωση της κατάστασης. Οξυγόνο πάνω από 89 σε λίγο.

21.30μμ απύρετη.

Α ν ε ξ α ι ρ έ σ ο υ μ ε τ ο β ρ ά δ υ τ η ς Π έ μ π τ η ς 2 6 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ π ο υ δ ε ν μ π ή κ α μ ε Ν ο σ ο κ ο μ ε ί ο η Κ υ ρ ι α κ ή 2 9 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ 2 0 2 0 ή τ α ν μ ι α ι δ ι ό μ ο ρ φ η μ έ ρ α μ ε π ο λ λ έ ς δ ι α κ υ μ ά ν σ ε ι ς.

Δ ε υ τ έ ρ α 3 0 Ν ο ε μ β ρ ί ο υ 2 0 2 0 απύρετη, ο κορεσμός από 84 μέχρι 91,λιγότερο βήχα. Φαρμακευτική αγωγή συνεχίζεται. Μεσημέρι 13.30 Δευτέρας του Αγίου Ανδρέα, νομίζω η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται αισθητά. Απύρετη με κορεσμό απο 85 μέχρι 90 περίπου.

Τ ρ ί τ η 0 1 Δ ε κ έ μ β ρ η και 13η μέρα της περιπέτειας. Από πρωί απύρετη και κοντά στο 90 κορεσμό. Απόγευμα κατά εφτά πάρα, μια μικρή εισρόφηση από λάθος την ώρα φαγητού έπεσε ο κορεσμός στο 78. Κτύπημα πλάτη και σιγά σιγά 88 και βλέπουμε. Όλα πήγαν καλά. Κλείσαμε τα φώτα 12 βράδυ με κορεσμό 90.

Τ ε τ ά ρ τ η 0 2 Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ 2 0 2 0 ένας εφιάλτης με ξύπνησε κατά τις 2 τα ξημερώματα . Ανεβαίνω και την βρίσκω να κοιμάται χωρίς μάσκα.Τρελάθηκα. Μπορεί να το έβγαλα να πιω νερό και το ξέχασα μία πιθανή εκδοχή είπε. Ο κορεσμός κατέβηκε 78, ποιός ξέρει πόση ώρα έμεινε χωρίς μάσκα οξυγόνου. Γρήγορα τη μάσκα και το οξυγόνο στο 90. Στις δύο βράδυ με καλό κορεσμό.

Τ ε τ ά ρ τ η 0 2 Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ 2 0 2 0 η ζωή σιγά σιγά μας επαναφέρει. Όρεξη για φαγητό. Τιμήσαμε τα φρούτα ΣΟΝΙΑΣ. Απύρετη και κορεσμός πάνω από 90. Οι συσκευές λειτουργούν με 2χ4 πίεση. Τετάρτη βράδυ αρχίζει βελτίωση με καλή όρεξη. Κορεσμός στο 93.

Π έ μ π τ η 0 3 Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ όλα εξελίχθηκαν καλά .Αγχώνεται ότι δεν θα γίνει καλά,παρόλα αυτά από το πρωί οι συσκευές 2χ3,5λιτ και κορεσμός πάνω από 93. Κλείσαμε φώτα 12 βράδυ και επικοινωνία τηλεφωνική με γιατρό που χάρηκε μαζί μας.

Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου όλα κύλισαν ομαλά….

Σάββατο 05 Δεκεμβρίου όλα καλά και οι συσκευές 2χ3λιτ. Ο κορεσμός πάνω από 95. Όταν βγαίνει η μάσκα για φαγητό και μετακίνηση 88-90 ο κορεσμός.

Κυριακή 06 Δεκεμβρίου πρωί Αγίου Νικολάου μεγάλη βελτίωση πάρα την στεναχώρια της από το θάνατο του νονού της δύο φορές σε μια ώρα χωρίς μάσκα. Ο κορεσμός δεν έπεσε από 92. Μεσημέρι καλό φαγητό και χωρίς μάσκα μια ώρα. Ο κορεσμός 92- 93.

Δ ε υ τ έ ρ α 0 7 Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ συνεχίζεται η βελτίωση.

Τ Ρ Ι Τ Η 0 8 Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ 2 0 2 0.Η μάχη με τον κορωνοϊο έχει κερδηθεί όπως ο θεράπων ιατρός με την σημερινή του επίσκεψη διαβεβαίωσε. Απομένει το στάδιο αποκατάστασης...

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η.

Α π ο ό σ α π α ρ α τ ή ρ η σ α ο ι Δ ύ σ κ ο λ ε ς μ έ ρ ε ς κ ρ ί ν ο ν τ α ι :

ΑΠΟ 7η (Ε Β Δ Ο Μ Η) μ έ χ ρ ι 11η (Ε Ν Δ Ε Κ Α Τ Η) .

Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Α Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ε Σ Μ Ε Ρ Ε Σ.

Δεν χρειάζεται να μας επιβάλουν με μέτρα κατασταλτικά τις οποιοσδήποτε απαγορεύσεις αλλά απλά να κατανοήσουμε ότι η ζωή δεν είναι παιχνίδι τύχης αλλά υποχρέωση πρώτα απέναντι στον εαυτό μας και μετά απέναντι σε όλους που αγωνιούν για εμάς.

Και κάτι τελευταίο. Κλείστε τις τηλεοράσεις γιατί με τριάντα αργύρια οι υπεύθυνοι δημιουργούν κλίμα πανικού αλλά το χειρότερο η τρομολαγνεία τους μόνο ψυχολογικά προβλήματα δημιουργεί. Ίσως η ψυχολογική στήριξη του ασθενή είναι το πρωτεύον στη ολοκλήρωση της οποιαδήποτε σωματικής θεραπείας και δυστυχώς τα μέσα ενημέρωσης μόνο φοβία και πανικό επιφέρουν.

Κλείστε το χαζοκούτι η αν δεν μπορείτε αποφύγετε εκπομπές πανικού που μόνο τηλεθέαση επιδιώκουν…

Υ Σ Τ Ε Ρ Ο Γ Ρ Α Φ Ο:

Το κείμενο είναι ένας μπούσουλας αλλά δεν αποτελεί πανάκεια. Μη θεωρηθεί με λίγα λόγια ότι αποτελεί ιατρική πράξη. Είναι ένα κείμενο όπως είπα που εξιστορεί τον προσωπικό μας αγώνα με τον ιό. Άρα μόνο με ιατρική παρέμβαση είναι λύση".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69