tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γιατί δεν πρέπει να αμελείτε τους κιρσούς & πώς θα θεραπευτείτε ανώδυνα

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι εμφανίζονται σε σημεία του σώματος σας, όπως στα πόδια σας, ένα από τα σημεία που παρουσιάζονται αρκετά συχνά, μην ταχθείτε αλλά και μην εφησυχάσετε.

Οι κιρσοι από τη στιγμή που παρουσιάζονται, πέρα από τη δεδομένη αντιαισθητική εικόνα που σας προσδίσουν και σίγουρα αποτελεί έναν βασικό λόγο για να απαλλαγείτε από αυτούς, δυνητικά μπορούν να σας φέρουν αντιμέτωπες και αντιμέτωπους και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Άρα, χωρίς να φοβηθείτε, πρέπει να προγραμματίσετε την αντιμετώπιση τους. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρεθείτε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με σκέψεις που να οδηγούν σε μεθόδους και θεραπείες επώδυνες.

Για την επιτυχή εξάλειψη τους οι τρόποι είναι ανώδυνοι και αποτελεσματικοί. Με σύγχρονες τεχνικές, που παράλληλα επιτυγχάνουν την τέλεια αισθητική στο σημείο που είχαν εμφανιστεί οι κιρσοί σας, μπορούν οριστικά να αποτελέσουν παρελθόν.

Εάν δεν το γνωρίζετε, οι κιρσοί είναι διεσταλμένες επιφανειακές φλέβες, οι οποίες έχουν διογκωθεί επειδή το τοίχωμα τους είναι ευπαθές. Για τον λόγο αυτό, το αίμα έχει συγκεντρωθεί τοπικά σε ορισμένα σημεία και έχει προκαλέσει τη διαστολή τους.

Οι κιρσοί, οι διεσταλμένες αυτές φλέβες που είναι ορατές, θεωρούνται δεύτερο στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων. Στη συνηθισμένη τους μορφή, δεν είναι επικίνδυνη πάθηση αλλά εάν δεν θεραπευθούν έγκαιρα, μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν, μεταξύ άλλων, χρόνιο οίδημα στα πόδια, δερματικές αλλοιώσεις κοντά στους αστραγάλους (υπέρχρωση, λιποδερματοσκλήρυνση, λευκή ατροφία) και θρόμβωση των επιφανειακών κιρσών (επιπολής θρομβοφλεβίτιδα).

Συνήθως, δεν αποτελούν έναν άμεσο κίνδυνο. Ωστόσο, εάν δεν αντιμετωπιστούν, δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να μετεξελιχθούν σε θρομβοφλεβίτιδα που μπορεί να προκαλέσει πνευμονική εμβολή.

Οι κιρσοί, λοιπόν, δεν πρέπει να σας τρομάζουν, δεδομένου άλλωστε ότι η χειρουργική θεραπεία τους έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί. Για να μην μετατραπούν, όμως, σταδιακά σε έναν επικίνδυνο εχθρό, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους σύγχρονους και ανώδυνους τρόπους και μεθόδους. Ορισμένοι από αυτούς είναι οι εξής:

Κιρσοι - Θεραπεία με Laser (Ενδοφλεβικό laser)

Με τη χρήση laser οι παλαιές, επώδυνες ως έναν βαθμό, κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπεύουν τους κιρσούς. Καταστρέφονται με τη βοήθεια της ενέργειας.

Έτσι, θεραπεύονται σχεδόν ολοκληρωτικά οι κιρσοί. Και για την καθολική αντιμετώπιση των έντονα αντιαισθητικών σημείων, με μικρές ανώδυνες τομές ή με σκληρυντικές ενέσεις, η θεραπεία ολοκληρώνεται.

Προκειμένου να είναι αυτό εφικτό, προηγείται το Υπερηχητικό Μαρκάσιμα των Κιρσών αποτελεί την «τελευταία λέξη» της σύγχρονης φλεβολογίας. Με αυτή τη μέθοδο είναι 100% δεδομένο το αποτέλεσμα, αφού με απόλυτη λεπτομέρεια «χαρτογραφείται» το πρόβλημα. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μετρήσεις και μαρκάρισμα του παθολογικού κεντρικού φλεβικού άξονα, όλων των χαλασμένων φλεβών που δεν φαίνονται και την σχέση τους με τον κεντρικό άξονα, όλων των αντιαισθητικών κιρσών που θα πρέπει να αφαιρεθούν, καθώς και των γειτονικών υγιών φλεβών.

Σκληροθεραπεία Κιρσών ή Σκληρυντικές ενέσεις κιρσών

Στις περιπτώσεις μεγάλων και αντιαισθητικών κιρσών, η Σκληροθεραπεία (Varicose Vein Sclerotherapy) μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, αποφεύγοντας λύσεις χρονοβόρες που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν. Με τη μέθοδο αυτή, εξαλείφονται οι παθολογικοί κιρσοί με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων.

H Σκληροθεραπεία είναι μία μέθοδος πολύ «φιλική» για τον/την ασθενή. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι δεν απαιτείται καμίας μορφής αναισθησία, ή νοσηλεία, ή απουσία από την εργασία. Δεν είναι επώδυνη και δεν επιβάλλεται στον/στην ασθενή κάποιος, για παράδειγμα, περιορισμός στις συνηθισμένες, καθημερινές δραστηριότητες.

Οι κιρσοι θεραπεύονται εύκολα και αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι η μέθοδος αυτή υπερτερεί ως προς την ευκολία που παρέχει και στον ασθενή, ακόμα και αυτής που γίνεται με τη χρήση laser. Μπορεί, μάλιστα, και σε περιπτώσεις με μεγάλους και αντιαισθητικούς κιρσούς, να υποκαταστήσει τις πιό επεμβατικές θεραπείες. Έτσι, με τη βοήθεια και της υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης σκληροθεραπείας, δύναται να θεραπευτούν όλων των ειδών οι κιρσοί.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69