tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων διασωστών ζητά το ΕΚΑΒ Ημαθίας

Την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που προσλήφθηκε με 24μηνη σύμβαση, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας "Η Προόδος". Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Κύριε Υπουργέ, με αφορμή την δυσχέρεια στην πληρωμή των συναδέλφων διασωστών που ήρθανε στο ΕΚΑΒ ως επικουρικό προσωπικό με σύμβαση 24 μηνών, σας μεταφέρουμε την αγωνία τους και εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή.

Οι ώρες είναι κρίσιμες για όλους και δεν θα ήτανε γόνιμο να μπούμε σε μια συνδικαλιστική αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εν μέσω πανδημίας. 

Οι επικουρικοί συνάδελφοι διασώστες έχουν επιδείξει αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στη κρίση covid-19, όσο και το μόνιμο προσωπικό. Είναι το ίδιο διασώστες με όλους, εκτελούν τα ίδια καθήκοντα και σε όλες τις βάρδιες. Η πραγματικότητα όμως δείχνει δυστυχώς εργαζόμενους δύο ταχυτήτων στην εξόφληση των δεδουλευμένων.

Κύριε Υπουργέ, οι επικουρικοί συνάδελφοι διασώστες καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στους τομείς όπου εργάζονται μιας και στο ΕΚΑΒ το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι μεγάλο, καθώς η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα θα υπάρχει πάντα ως αναγκαιότητα. Η μετατροπή της σχέση εργασίας τους σε μόνιμο προσωπικό πρέπει να γίνει άμεσα.

Αυτές τις ημέρες είναι άσχημο να εργάζονται στο Ε.Σ.Υ απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Την 25η Νοεμβρίου ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να ανακοινώνει την αλλαγή της σχέσης εργασίας των ιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Πιστεύετε ότι οι διασώστες πλεονάζουν στο ΕΚΑΒ και πρέπει σε 24 μήνες να λήξει η σύμβαση εργασίας τους;".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69